ACTUALITATE 20 iulie 2014

Rozalia Biro, propusă ministru al Culturii şi vicepremier, nu are „niciun biped în familie”

de Covasna Media | 311 vizualizări

rozalia biro

UDMR a nominalizat-o pe Rozalia Biro pentru funcţiile de ministru al Culturii şi de vicepremier, la care Kelemen Hunor va renunţa din 1 august. Rozalia Biro, care a fost timp de zece ani viceprimar la Oradea, este cercetată de ANI, din 2010, pentru conflict de interese.

Rozalia Biro a explicat că o recomandă pentru funcțiile de ministru al Culturii și vicepremier experiența de zece ani din sectorul privat, unde a condus societăți comerciale, și cei zece ani din administrația locală, ca viceprimar al Oradei. De un an și jumătate este senator UDMR de Bihor.

„Sunt obișnuită să iau decizii, să coordonez și să-mi asum consecințele deciziilor”, a declarat Rozalia Biro.

În 2010, cunoaşterea deficitară a limbii române a transformat-o pe Rozalia Biro în victima unei farse radiofonice. Sunată în timpul unei emisiuni radio de către un realizator care s-a recomandat a fi jurnalist la un post de televiziune ce intenţionează să facă o emisiune în Oradea "despre copiii bipezi", Biro, care răspundea de problemele sociale ale municipalităţii, a confundat bipezii cu cerşetorii şi a acceptat să participe la emisiune. Ea l-a asigurat însă pe realizator că "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi" şi că pe străzile din municipiu abia dacă pot fi găsiţi "câţiva", pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe aproape toţi ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, mamă a doi copii, a spus că nu are "niciun biped în familie".

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 21 iulie 2014
"consecintele deciziilor" in politica romanesca ?!!! Ce "consecinte", exista asa ceva, stimata Doamna ?! Prezentati-ne ceva "consecinte" daca aveti Dvs sau daca ati vazut in politica romanesca ! NU citeste integral
Ilyés Ibolya, 20 iulie 2014
E bine...Cultură (încă) este, ne mai trebuie Ministresă! Mă întreb retoric, dacă doamna a coordonat, făcut şi dres 10 ani în mediul privat, cum se va descurca în hăţişurile bugetului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.