ACTUALITATE 19 octombrie 2009

Romii, supăraţi pe Primărie

de Covasna Media | 876 vizualizări
Romii din cartierul Orko care au lucrat în vară la curăţarea pârâului Debren pentru a scăpa de datorii sunt supăraţi că nu au primit nici până azi banii pentru munca depusă [singlepic=456,250,250,,left]Romii din cartierul Orko care au lucrat în vară la curăţarea pârâului Debren pentru a scăpa de datorii sunt supăraţi că nu au primit nici până azi banii pentru munca depusă, în timp ce liderul lor, Dima Mihaly, spune că dacă problema nu se rezolvă în cât mai scurt timp nu va

Romii din cartierul Orko care au lucrat în vară la curăţarea pârâului Debren pentru a scăpa de datorii sunt supăraţi că nu au primit nici până azi banii pentru munca depusă

Romii din cartierul Orko care au lucrat în vară la curăţarea pârâului Debren pentru a scăpa de datorii sunt supăraţi că nu au primit nici până azi banii pentru munca depusă, în timp ce liderul lor, Dima Mihaly, spune că dacă problema nu se rezolvă în cât mai scurt timp nu va mai reuşi să-i convingă să se implice în astfel de acţiuni niciodată. „Am reuşit cumva să-i mobilizăm pe 70 de romi să cureţe în zona pârâului Debren, au pus la punct toată zona ca să scape de datorii şi înţelegem că e criză, dar banii tot la Primărie ar rămâne. Cum să-i mai scoatem altădată la curăţenie dacă nu le dăm banii şi nu se şterg datoriile?”, a spus Dima, care este şi preşedintele Asociaţiei pentru romi Amenka.

Pe lângă cei 70 de oameni care au prestat pentru curăţarea pârâului, alţi 13 s-au implicat în coordonarea şi mobilizarea lor, iar aceştia ar trebui să primească bani pentru muncă. În cazul în care nu va fi rezolvată problema, Dima spune că oamenii sunt atât de supăraţi încât ar fi în stare să iasă şi în stradă ca să-şi câştige drepturile. În cursul lunii august, 70 de romi din cartierul Orko au lucrat la curăţarea zonei pârâului Debren pentru a-şi mai şterge din datoriile acumulate la Primărie. Unele erau şi de 10.000, 5.000 de lei, şi unele pentru diverse furtişaguri care s-au adunat în contul romilor şi nu puteau fi plătite din lipsă de bani.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 20 octombrie 2009
Si-au curatat propria lor gunoaie. Totusi primaria trebuie sa-si respecte promisiunile insusite, alta cale de a incasa acei bani oricum nu exista.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.