ACTUALITATE 7 aprilie 2010

România, codaşa Europei în ceea ce priveşte salariul minim

de Covasna Media | 385 vizualizări
Ţara noastră este depăşită doar de Bulgaria, care are un salariu minim cu 30 de euro mai mic ca al nostru 08apr2010-baniRomânia este din nou codaşa Europei, de data aceasta în privinţa salariului minim. Acesta este de 10 ori mai mic decât în Luxemburg, de nouă ori mai mic decât în Irlanda şi de opt ori mai mic decât în Franţa.Pe scurt, depăşeşte doar valoarea celui din Bulgaria. 20 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au o legislaţie ce stabileşte plata unui salariu minim. Dintre cele 20 de state, Bulgaria ocupă ultimul loc

Ţara noastră este depăşită doar de Bulgaria, care are un salariu minim cu 30 de euro mai mic ca al nostru 

08apr2010-baniRomânia este din nou codaşa Europei, de data aceasta în privinţa salariului minim. Acesta este de 10 ori mai mic decât în Luxemburg, de nouă ori mai mic decât în Irlanda şi de opt ori mai mic decât în Franţa.Pe scurt, depăşeşte doar valoarea celui din Bulgaria. 20 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au o legislaţie ce stabileşte plata unui salariu minim. Dintre cele 20 de state, Bulgaria ocupă ultimul loc în privinţa cuantumului acestui salariu, 123 de euro, se arată în cel mai recent raport Eurostat. Urmează România cu 153 de euro şi Lituania cu 232 de euro.

În acest prim grup de ţări, cu salarii minime sub 400 de euro se mai află Letonia, Ungaria, Estonia, Polonia, Slovacia şi Cehia.

Raportul Eurostat stabileşte un grup intermediar de ţări unde salariul minim variază între 400 şi 800 de euro, ce cuprinde Portugalia, Slovenia, Malta, Grecia şi Spania. La polul opus se află ţările, şase la număr, unde salariul minim depăşeşte 800 de euro. Mai exact în Luxemburg valoarea salariului a fost stabilită la 1.642 de euro, în Irlanda la 1.462, iar în Belgia la 1.387 de euro.

 

Sursa foto: vremeanoua.ro

Teme articol: salariu codasa Europa
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ion, 8 aprilie 2010
Nu e important sa avem super case e important sa avem case decente pe care sa putem achita impozitele. Oricum la noi problema o constituie alimentele care sunt foarte scumpe comparativ cu UE. Ase e citeste integral
Janos Iuhas, 8 aprilie 2010
La numarul de taxe Romania e pe primul loc, la cuantumul lor e ok, aici poti avea super-casa si sa platesti impozit modic, la altii n-ai avea cu ce s-o ti.
florin, 8 aprilie 2010
Dar daca facem medie cu primul loc la numarul de taxe din europa, suntem pe la mijloc, deci nu stam chiar asa rau.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.