ACTUALITATE 29 ianuarie 2010

Riscăm să pierdem 10 milioane de euro

de Covasna Media | 454 vizualizări
Pentru a treia oară, CL nu a putut aproba proiectul privind schimbul de clădiri cu Institutul Naţional de Hematologie Proiectul prin care ar fi trebuit să aibă loc un schimb între clădirea Centrului de Transfuzii şi o clădire a Primăriei în care funcţionează Grădiniţa cu program normal nr. 4 nu a trecut nici ieri de consilierii PCM din cadrul Consiliului Local, care de data aceasta s-au abţinut şi proiectul a picat a doua oară. Acest lucru înseamnă, spune primarul Antal Arpad, că riscăm să pierdem 10 milioane de euro în cadrul Proiectului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care cuprinde şi reabilitarea şi modernizarea clădirii Centrului de Transfuzii.

Pentru a treia oară, CL nu a putut aproba proiectul privind schimbul de clădiri cu Institutul Naţional de Hematologie

Proiectul prin care ar fi trebuit să aibă loc un schimb între clădirea Centrului de Transfuzii şi o clădire a Primăriei în care funcţionează Grădiniţa cu program normal nr. 4 nu a trecut nici ieri de consilierii PCM din cadrul Consiliului Local, care de data aceasta s-au abţinut şi proiectul a picat a doua oară.

Acest lucru înseamnă, spune primarul Antal Arpad, că riscăm să pierdem 10 milioane de euro în cadrul Proiectului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care cuprinde şi reabilitarea şi modernizarea clădirii Centrului de Transfuzii.

Iniţial, problema care s-a pus de către reprezentanţii PCM a fost ca micuţii de la grădiniţă să aibă viitorul asigurat într-un spaţiu cel puţin la fel de dotat.

Reprezentantul părinţilor de la grădiniţă chiar a solicitat ieri expres acest lucru, ca preşcolarii să fie mutaţi într-o clădire adecvată, având în vedere că părinţii au investit în acel spaţiu.

“Vrem să ştim concret unde vor învăţa copiii, să fie o locaţie cât de cât bună”, a spus el.

Problema s-a rezolvat prin modificarea hotărârii, consilierii menţionând în proiect că micuţii se vor muta în anul şcolar 2010 – 2011 în noul sediul al Grădiniţei cu program prelungit „Csipike”, de pe strada Kriza Janos.

Consilierii PCM s-au abţinut însă prin votul lor, motivând că “îşi mai schimbă omul părerile”.

“Nu pot să înţeleg de ce nu se poate avansa într-un subiect, dacă dăm o soluţie, nici aşa nu e bine, nicicum nu e bine. Pierdem 10 milioane de euro, cine îşi asumă responsabilitatea pentru acest lucru?!”, a spus indignat primarul Antal Arpad.

Totodată, consilierul Mădălin Guruianu a menţionat că acest proiect a început în urmă cu un an şi au fost adoptate două hotărâri în care primarul era împuternicit să pună la punct acest transfer complicat între cele două clădiri – una în care funcţionează o grădiniţă şi alta monument istoric, iar în comisii nimeni nu s-a opus proiectului.

“Nu s-au opus până nu a picat viceprimarul. Azi s-a modificat ce au vrut, să fie siguri că cei mici sunt pe mâini bune. Am spus unde îi vom muta, e bătaie de joc pentru un an de muncă, un proiect care a durat mai bine de un an, pică din ambiţii politice”, a spus Guruianu.

PIDU este un proiect amplu de modernizare a centrului municipiului şi orice parte componentă a sa – cum este şi acest transfer – pică, riscăm să pierdem tot proiectul.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.