ACTUALITATE 19 noiembrie 2008

Revelion rezervat 70%

de Covasna Media | 635 vizualizări

În mare parte, locurile de cazare din judeţ au fost rezervate pentru petrecerea finalului de an

Cu toate că preţurile de cazare pentru Revelion s-au scumpit anul acesta şi cu 80 de euro pe persoană în pensiunile din judeţ, turiştii nu ezită să rezerve în număr mare locurile disponibile pentru noaptea dintre ani în pensiunile şi restaurantele covăsnene. Potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC) şi primar al comunei Turia, Daragus Attila, locurile de cazare din judeţ sunt rezervate în proporţie de 70% până în prezent, cele mai căutate fiind pachetele de cinci zile la trei stele, care includ noaptea de Revelion, Carnaval, tăierea tradiţională a porcului, saună, bazin şi parcare gratuită. Preţurile pentru sărbători variază în funcţie de ofertă, de la 300 de lei de persoană pe noapte, în cazul în care se rezervă doar Revelionul, sau 350 de euro de persoană pentru pachetul de cinci zile, începând cu cazare din data de 29 decembrie. Daragus Attila apreciază că preţurile ...

În mare parte, locurile de cazare din judeţ au fost rezervate pentru petrecerea finalului de an

Cu toate că preţurile de cazare pentru Revelion s-au scumpit anul acesta şi cu 80 de euro pe persoană în pensiunile din judeţ, turiştii nu ezită să rezerve în număr mare locurile disponibile pentru noaptea dintre ani în pensiunile şi restaurantele covăsnene. Potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC) şi primar al comunei Turia, Daragus Attila, locurile de cazare din judeţ sunt rezervate în proporţie de 70% până în prezent, cele mai căutate fiind pachetele de cinci zile la trei stele, care includ noaptea de Revelion, Carnaval, tăierea tradiţională a porcului, saună, bazin şi parcare gratuită. Preţurile pentru sărbători variază în funcţie de ofertă, de la 300 de lei de persoană pe noapte, în cazul în care se rezervă doar Revelionul, sau 350 de euro de persoană pentru pachetul de cinci zile, începând cu cazare din data de 29 decembrie. Daragus Attila apreciază că preţurile au crescut cu aproximativ 80 de euro pe persoană faţă de oferta de anul trecut, asta şi din cauză că şi oferta s-a diversificat. „Nu prea există în judeţ loc unde să nu poţi vinde locurile pentru sărbători. Sunt multe persoane care mai trag de timp, caută vile, cabane, dar până la urmă toate se vor ocupa”, spune Daragus.

Tot mai mulţi turişti

Turiştii care aleg Covasna pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sunt veniţi majoritatea din sudul ţării, din Bucureşti, dar şi Braşov, Oneşti sau din zonă. Motivul ar fi şi acela că judeţul Covasna se află în inima ţării şi, potrivit preşedintelui ANTREC Covasna, există şi bază materială, chiar dacă nu la fel de luxoasă ca în Braşov. „Suntem în umbra Braşovului, a Văii Prahovei, dar în ultimii cinci ani a crescut şi la noi numărul turiştilor, sunt care vin la sfârşitul săptămânii şi în extrasezon tot mai mulţi. Merge destul de bine fără aeroport şi fără drumuri bune”, a mai menţionat Daragus Attila. Acesta aminteşte că de fiecare dată când cazează turişti veniţi din Bucureşti, care fac şi şase ore pe drum, îi cinsteşte cu câte un pahar de pălincă din partea casei, ca să mai uite de gropile din şosele şi de drumurile proaste.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.