ACTUALITATE 16 mai 2013

Renunță, regândește, reacționează! Vineri începe colectarea uleiului uzat

de Covasna Media | 134 vizualizări

ulei uzat

Vineri, 17 mai, între orele 15 și 18 voluntari de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, Asociația „Ecou” și Asociația „Alutus” vor desfășura prima etapă a proiectului „Renunță, regândește, reacționează”, ce constă în colectarea de ulei uzat de la cetățeni. Voluntarii vor merge din ușă în ușă și vor aduna uleiul folosit, după care îl vor preda la TEGA.

„Este o acțiune organizată de Alutus și TEGA, voluntarii vor merge cu bicicletele pentru a aduna uleiul, iar cetățenii au două variante: ori ne așteaptă acasă, ori ies cu sticlele de ulei uzat în fața blocului. La această primă etapă vor participa în jur de 15 voluntari, dar acțiunea va continua și în săptămânile următoare în alte zone din oraș” – ne-a declarat președintele Asociației „Alutus”, Cătălin Lazăr.

Cătălin Lazăr  a declarat că voluntarii pornesc din faţa Primăriei, la ora 15.00, şi se vor îndrepta spre cartierul Gării, pe strada 1 Decembrie, urmând ca până la ora 18 echipele de voluntari să treacă pe la toate blocurile din zona Gării pentru a colecta uleiul uzat.

Acesta a spus că proiectul are și un rol de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă aruncarea necorespunzătoare a uleiului menajer uzat, iar voluntarii le vor explica oamenilor impactul negativ pe care îl are asupra mediului uleiul aruncat în chiuvetă sau toaletă.

Teme articol: ulei uzat ulei reciclat
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.