ACTUALITATE 18 august 2009

Reduceri de posturi în învăţământ

de Covasna Media | 664 vizualizări
Noul an şcolar începe cu 146 de posturi mai puţin

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) va reduce aproape 150 de posturi din învăţământ până la începutul lunii septembrie, în conformitate cu solicitarea ministerului. Potrivit şefei IŞJ Covasna, Keresztely Irma, la nivelul judeţului este vorba despre reducerea a 146 de posturi, proces care este în curs de desfăşurare şi urmează a fi încheiat până în luna septembrie.

Noul an şcolar începe cu 146 de posturi mai puţin

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) va reduce aproape 150 de posturi din învăţământ până la începutul lunii septembrie, în conformitate cu solicitarea ministerului.

Potrivit şefei IŞJ Covasna, Keresztely Irma, la nivelul judeţului este vorba despre reducerea a 146 de posturi, proces care este în curs de desfăşurare şi urmează a fi încheiat până în luna septembrie.

„Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, au fost făcute analize şi s-au identificat soluţii pentru reducerea posturilor, nu prin disponibilizări, ci prin reducerea de fracţiuni de posturi. În prezent se lucrează la asta. Noi garantăm posturile titularilor, pentru suplinitori variază, în funcţie de ce rămâne disponibil de la 1 septembrie vom repartiza suplinitori pe posturi”, a declarat Keresztely Irma.

Pentru anul şcolar 2009 – 2010, în Covasna au fost aprobate 4.404 posturi, însemnând toate posturile finanţate prin Consiliul Judeţean şi consiliile locale.

În opinia şefei IŞJ, reducerea cu 146 a numărului de posturi nu va influenţa foarte mult actul de învăţământ, ci doar numărul orelor întrucât vor fi mai puţine plăţi cu ora, dar plecând de la ideea că oricum se doreşte reducerea numărului de ore pe săptămână ar urma să se încadreze.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.