ACTUALITATE 20 mai 2019

Raport: spirit comunitar la Câmpu Frumos

de Covasna Media | 538 vizualizări

Pe 18 mai, Asociația GAL Sepsi a organizat un eveniment de muncă în folosul comunității, de reabilitare spațiului public de la Câmpu Frumos. Acțiunea s-a dovedit un eveniment exemplar în viața socială din zona urbană marginalizată Câmpu Frumos: în ciuda ploii - fără a număra copiii - au participat aproximativ 50 de localnici la munca comunitară.

Treaba a început la ora 10 - înainte de masă - cu înregistrarea și cafeaua oferită de către Asociație. Locuitorii în cursul unei dezbateri scurte au împărțit munca între ei, astfel bărbații s-au angajat la colectarea deșeurilor și alte activități fizice, femeile la pregătirea mesei, în timp ce copiilor le-a rămas sarcina de plantat flori. Cu toate acestea, în afară de munca fizică - bărbați și femei, tineri și bătrâni deopotrivă au luat parte la colectarea deșeurilor, la debarasare și la grădinăritul comunitar.

În pungile oferite de către TEGA S.A. localnicii au colectat în mod selectiv deșeurile atât din zona rezidențială, cât și din împrejurime, de pe terenul de fotbal. Astfel, împreună cu obiectele aruncate în acțiunea de debarasare, s-a umplut containerul livrat de către companie. Menționăm că mănușile folosite la colectare au fost asigurate de către Asociația GAL Sepsi.

Florile furnizate de Gospodăria Domeniului Public a Municipiului Sfântu Gheorghe au fost plantate în paturile de flori întreținute de locatari și în grădina Grădiniței. Uneltele, lopețile oferite uzului public s-au dovedit folositoare, localnicii au nivelat balastul livrat cu câteva zile mai devreme de Municipalitate pe drumul de acces al cartierului, pe trotuarul spre grădiniță, în jurul stației de autobuz. De asemenea, au nivelat nisipul și au umplut găurile de pe terenul de joacă.

Evenimentul în spirit comunitar s-a încheiat cu o masă comună. Tocana gătită în aer liber a fost consumată în bună dispoziție sub cortul ce proteja de ploaie, pe băncile și mesele oferite de îngrijitorul capelei catolice din cartier. Materia primă a mesei a fost oferită de către Asociația GAL Sepsi, dar lemnele de foc, știința gătitului, tacâmurile și murăturile au fost asigurate de rezidenți, un alt bun exemplu, spontan, de cooperare comunitară.

Asociația GAL Sepsi le este recunoscătoare persoanelor care au participat la munca în folosul comunității, dând un exemplu demn de urmat asupra responsabilității față de comunitate și mediul înconjurător. Organizația noastră va continua să sprijine inițiativele locale constructive în spirit comunitar.

(Asociația GAL Sepsi)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.