ACTUALITATE 10 decembrie 2013

Radu Cotarcea, aur individual şi pe echipe la Turneul Campionilor

de Covasna Media | 237 vizualizări

Turneul Campionilor, cea mai prestigioasă competiţie de dezbateri academice din ţară, s-a desfăşurat în acest weekend în Bucureşti. La această a doua ediţie au fost invitaţi să participe 32 dintre cei mai valoroşi debateri ai momentului din ţară, grupaţi în 16 echipe, 4 dintre acestea disputându-şi luni seara finala. Cu cv-uri absolut impresionante, multipli campioni naţionali şi internaţionali, tinerii s-au întrecut în argumente şi contraargumente pe teme controversate, aşa cum a fost şi cea din finală: „România ar trebui să aibe relaţii comerciale strânse cu China, chiar şi în dauna Uniunii Europene”. Finala a fost deschisă de către președintele ARDOR Transilvania, Emil Mesaroș, iar juriul din finală a fost compus din reprezentanți de seamă din lumea dezbaterilor academice românești – Bianca Dragomir, Adi Ghițe, Alexandru Gheorghe și Ștefan Ionescu, primii 3 aflați în echipa de coordonare a arbitrilor la Saint George City of Debate VIII.

Echipa care a convins juriul a fost a doua Opoziţie, formată din al nostru Radu Cotarcea şi clujeanul Grigore Pop, câştigătorii primelor două locuri şi la individual în cadrul competiției. La egalitate, vicecampionii ediției actuale au fost cele 3 echipe finaliste: Sorina Dumitru și Flavia Negoescu, Șerban Pitic și Radu Țigănaș, Cristina Badea și Andrei Olaru.

Trofeele au fost acordate de către Ambasadorul Marii Britanii, dl Martin Harris, fost practicant şi chiar preşedinte al clubului de debate din Cambridge, iar la festivitate au luat cuvântul preşedinta ARDOR, Monica Mocanu, jurnalistul Liviu Mihaiu, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. Laude aparte se cuvin aduse pentru toţi concurenţii prezenţi, speciale pentru cei 8 finalişti, dar și pentru câştigătorul medaliei de bronz la individual, Şerban Pitic și mai ales pentru „cea mai bună vorbitoare junioară”, Cristina Badea. Evident, tot respectul pentru echipa de organizare de la ARDOR Muntenia, care, după Campionatul Național organizat în acest an „ca la carte”, a reușit o nouă mostră de organizare exemplară, în coordonarea preşedintelui Emi Beteringhe, nimeni altul decât directorul de turneu Saint George City of Debate din acest an.

Aflat în public alături de alţi 5 tineri din Sfântu Gheorghe, am avut o senzaţie extrem de faină de deja-vu, amintindu-mi cum în 2007, echipa Radu Cotarcea, Bianca Dragomir, Laura Ştefănescu, aducea titlul naţional la Sfântu Gheorghe, primii doi reuşind să ocupe și primele două locuri la vorbitori individuali. Sunt convins că medaliile de aur şi cupele câştigate la Bucureşti îl vor motiva suplimentar pe Radu Cotarcea să obţină o performanţă frumoasă şi la Campionatul Mondial din  India, de la sfârşitul anului, la care va face echipă cu un alt clujean, Octav Buta, și la care va reprezenta România pentru a patra oară consecutiv. Felicitări şi succes maxim, prietene şi te aşteptăm la anul acasă, fie la Saint George City of Debate VIII, fie la Masterclass II!

Mădălin Guruianu,

Debate Club Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.