ACTUALITATE 18 octombrie 2016

Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment

de Agerpres | 686 vizualizări

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.

Conducerea Spitalului menţionează, într-un comunicat de presă, că, pe baza dispoziţiile legale aplicabile în astfel de situaţii, s-a convenit ca Unitatea de Primiri Urgenţe să funcţioneze în condiţii normale, acest lucru vizând şi activitatea altor secţii implicate, respectiv radiologie, laborator, consulturi interdisciplinare, etc.

Protocolul prevede, de asemenea, ca toate urgenţele de pe secţii să fie rezolvate, supravegherea bolnavilor internaţi să nu fie întreruptă, toate operaţiile de urgenţă vor fi efectuate, iar pacienţii programaţi în Policlinică în perioada grevei de avertisment să fie reprogramaţi. Documentul stipulează, totodată, obligativitatea ca angajaţii să „afişeze un comportament corespunzător, respectând Regulamentul intern, fără a părăsi locul de muncă”.

Conducerea Spitalului menţionează că greva de avertisment, ce va avea loc între orele 8-10, va avea drept consecinţă scăderea la o treime a activităţii instituţiei.

Sanitas Covasna a anunţat că toate unităţile sanitare publice din judeţ se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici a precizat că vor intra în grevă „medicii, asistenţii medicali, infirmierele, personalul TESA de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, Spitalul de Cardiologie din Covasna, secţia din Întorsura Buzăului, Spitalele din Târgu Secuiesc şi Baraolt, Ambulanţa, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică, din creşe sau grădiniţe, angajaţii din asistenţa socială”, dar fiecare unitate va asigura serviciile de urgenţă.

Neagovici a mai spus că Sanitas Covasna a strâns semnături de susţinere pentru declanşarea grevei generale la nivel naţional pe termen nelimitat pe data de 31 octombrie, dacă revendicările nu vor fi satisfăcute de guvernanţi.

 

Teme articol: spital greva sindicat Sanitas
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.