ACTUALITATE 27 octombrie 2016

Protest pe o perioadă nedeterminată la Poştă

de Covasna Media | 512 vizualizări

Oficiile poştale din ţară, dar şi din judeţul Covasna, şi-au întrerupt joi, 27 octombrie, activitatea printr-un protest spontan. Poştaşii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă. Potrivit preşedintelui filialei covăsnene a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română (SLPR), Cornel Radu, acţiunea are o durată nedeterminată.

„După două zile de negocieri, azi dimineață am venit și le-am transmis colegilor mei răspunsurile administrației, iar în urma acestor răspunsuri colegii au hotărât întreruperea spontană a lucrului pe o perioadă nedeterminată până la negocierea normală cu ce au cerut ei până acum. Cea mai mare problemă a lor este majorarea salarială. S-a cerut o sumă, s-a ajuns să ni se acorde un sfert din acea sumă, drept pentru care colegii sunt nemulțumiți și au întrerupt lucrul”, a declarat joi Cornel Radu.

Acesta a mai precizat: „S-au cerut 200 de lei în brut și au oferit 100 lei în brut, ceea ce înseamnă, net, undeva la 60 de lei, iar ultima variantă este ca nu toți salariații să primească la fel. (...) Astfel ar urma ca unii, cei cu clase mici, să primească o sumă mai mare, iar cei cu clase mari să nu primească absolut nimic”.

În urmă cu o lună a mai avut loc un protest spontan la Oficiul de Distribuţie din Sfântu Gheorghe, la care au participat circa 20 de poştaşi. Atunci, aceştia au întrerupt lucrul timp de o oră.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.