ACTUALITATE 24 februarie 2010

Protest al salariaţilor Spitalului Judeţean

de Covasna Media | 412 vizualizări
Aceștia sunt nemulţumiţi că nu le-au fost plătite unele drepturi salariale 24feb2010-spitalAngajații Spitalului Județean de Urgență din Sfântu-Gheorghe intenționează să participe astăzi la un protest spontan în incinta unității, ca urmare a unor drepturi salariale neîncasate și a salarizării inferioare de care beneficiază, a anunțat ieri liderul de sindicat Sanitas Covasna, Vasile Neagovici. Acesta a declarat că există două sentințe definitive prin care Spitalul este obligat la plată, și anume pentru prima

Aceștia sunt nemulţumiţi că nu le-au fost plătite unele drepturi salariale

24feb2010-spitalAngajații Spitalului Județean de Urgență din Sfântu-Gheorghe intenționează să participe astăzi la un protest spontan în incinta unității, ca urmare a unor drepturi salariale neîncasate și a salarizării inferioare de care beneficiază, a anunțat ieri liderul de sindicat Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

Acesta a declarat că există două sentințe definitive prin care Spitalul este obligat la plată, și anume pentru prima de stabilitate pe semestrul I al anului trecut și primele de 2% pe trei trimestre din același an, în plus de la 1 mai anul trecut salariații ar fi trebuit să primească banii după evaluarea Spitalului la nivelul unuia de urgență.

„Această stare de nemulțumire a salariaților este mult mai veche, respectiv încă din anul 2008, şi care în ultimele zile s-a acutizat. Salariații sunt decişi să nu mai tolereze o asemenea ilegalitate comisă de conducerea spitalului care a manifestat o atitudine pe care noi o considerăm de indiferență totală şi lipsă de respect față de personalul medical al unității. În acest sens am fost informați de marea majoritate a salariaților pe care îi reprezentăm noi, Sindicatul Sanitas Covasna, că nu mai vor accepta această salarizare inferioară şi nici neacordarea altor drepturi salariale restante, care între timp au fost câştigate în instanțe de Sindicatul Sanitas Covasna”, a spus Neagovici.

Potrivit acestuia, salariații sunt hotărâți ca începând de astăzi de la prânz să protesteze față de conducerea spitalului până la acordarea tuturor drepturilor restante şi până când conducerea va recalcula corect drepturile salariale începând cu ianuarie 2010. Neagovici spune că până în prezent au fost formulate peste 400 de contestații individuale legate de modul incorect de calcul al salariilor, iar suma care ar trebui plătită angajaților ajunge la peste 4 milioane de lei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.