ACTUALITATE 7 iunie 2017

Proiectul de educaţie teatrală al Trupei Osonó continuă şi în luna iunie

de Covasna Media | 1371 vizualizări

În luna mai, Trupa Osonó a început turneul construit în jurul unui complex proiect de educaţie teatrală, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care continuă între 7-11 iunie, cu a doua sa parte, în liceele din Iași, Brăila, Galați și București. Elevii şi profesorii din aceste oraşe vor viziona spectacolul de teatru-forum #Oglinda și vor participa la dezbateri și la ateliere de autocunoaștere și de pedagogie teatrală.

Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în lunile martie și aprilie şi a constat în două tabere de creație, care i-a reunit pe cei 37 elevi implicați în proiect. În atelierele conduse de regizorul Fazakas Misi, respectiv de actorul Mucha Oszkár, tinerii au fost încurajați să vorbească despre problemele cu care se confruntă în societate, în familie sau în sistemul educațional. Experiențele și confesiunile elevilor au fost prelucrate într-un proiect de educaţie teatrală, respectiv de teatru-forum.

În prima parte a turneului, din luna mai, au fost implicați 600 elevi din orașele Sfântu Gheorghe,  Arad, Timișoara, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov. Administraţia Fondului Cultural Naţional precizează că Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia acestei instituţii. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Teme articol: teatru educatie teatru osono
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.