ACTUALITATE 19 aprilie 2018

Proiectele de reabilitare a lacului de agrement din Sfântu Gheorghe, supuse dezbaterii publice

de Agerpres | 521 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe, care a lansat luna trecută un concurs de idei pentru reabilitarea lacului de agrement din zona Gării, a anunţat miercuri că va supune dezbaterii publice cele 12 proiecte înscrise în competiţie.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, comisia de evaluare a apreciat în unanimitate că toate cele 12 proiecte „par a fi interesante şi de calitate“, drept urmare i-a invitat pe cei 12 candidaţi să-şi prezinte ideile mai detaliat în cadrul unei dezbateri publice programate în data de 26 aprilie.

„Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat pe data de 13 martie concursul de idei cu tema „Reabilitarea completă a lacului din cartierul Gării“, la care au fost aşteptate idei din partea locuitorilor cu privire la valorificarea lacului. Concursul se referea numai la idei, astfel că ofertanţii trebuiau să depună o descriere de maxim 500 de cuvinte şi un plan grafic în formatul unui afiş mărimea A1. Planul grafic putea să fie chiar şi un desen realizat de mână. Până la termenul limită de 13 aprilie au fost depuse 12 idei de proiecte, atât din Sfântu Gheorghe, cât şi din alte oraşe, dar şi din afara ţării“, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Concursul este dotat cu un premiu în valoare de 3500 de lei, iar câştigătorul va fi anunţat în data de 3 mai.

Lacul artificial din Sfântu Gheorghe a fost amenajat în urmă cu peste patru decenii, pe un teren de aproximativ trei hectare aflat în vecinătatea Râului Olt, la intrarea în municipiu. În mijlocul lacului, astăzi secat, există şi o mică insulă, unde a funcţionat un restaurant, aflat acum în paragină.

„Cândva aici a fost o zonă de agrement plăcută, după 1989 Consiliul local a încercat mai multe asocieri pentru amenajarea acestui lac, care au funcţionat o perioadă de timp, dar acum un an şi ceva a încetat şi ultimul contract de asociere, iar acum căutăm soluţii pentru reabilitarea şi revitalizarea zonei (...) Ne-am gândit să adunăm o serie de idei înainte de a ne apuca de proiectare (...) Practic, scopul nostru a fost să pescuim ideile neconvenţionale, utile şi interesante“, a precizat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba.

Potrivit acestuia, autorităţile locale intenţionează să obţină fonduri europene pentru reamenajarea şi revitalizarea acestei zone.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.