ACTUALITATE 28 octombrie 2008

Proiecte şi programe pentru Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 549 vizualizări

Noua echipă de la Primăria din Întorsura Buzăului a decis să lase la o parte disputele politice care se nasc acum, în prag de alegeri, şi să strângă rândurile pentru a cheltui în folosul cetăţenilor banii veniţi de la rezerva Guvernului. Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă (PSD), ne-a declarat că s-a necăjit un pic pentru declaraţiile făcute săptămâna trecută de liderii PNL şi UDMR, dar că acest lucru nu a afectat colaborarea pe care o are cu viceprimarul liberal Tiberiu Hermenean. „Scopul nostru acum este să găsim acestor bani o întrebuinţare cât mai judicioasă şi mai benefică pentru oameni“, a spus Leca Băncilă. Un prim proiect pentru care se vor investi bani vor fi străzile. „Strada Bisericii va fi asfaltată în două săptămâni, dacă vremea ne permite. Dar toate străzile din Întorsura Buzăului vor fi pietruite, tasate şi reamenajate, ne pregătim pentru sezonul rece şi pentru ...

Noua echipă de la Primăria din Întorsura Buzăului a decis să lase la o parte disputele politice care se nasc acum, în prag de alegeri, şi să strângă rândurile pentru a cheltui în folosul cetăţenilor banii veniţi de la rezerva Guvernului. Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă (PSD), ne-a declarat că s-a necăjit un pic pentru declaraţiile făcute săptămâna trecută de liderii PNL şi UDMR, dar că acest lucru nu a afectat colaborarea pe care o are cu viceprimarul liberal Tiberiu Hermenean. „Scopul nostru acum este să găsim acestor bani o întrebuinţare cât mai judicioasă şi mai benefică pentru oameni“, a spus Leca Băncilă.

Străzile în vizor

Un prim proiect pentru care se vor investi bani vor fi străzile. „Strada Bisericii va fi asfaltată în două săptămâni, dacă vremea ne permite. Dar toate străzile din Întorsura Buzăului vor fi pietruite, tasate şi reamenajate, ne pregătim pentru sezonul rece şi pentru ploi. Chiar dacă vom asfalta o singură stradă până la sfârşitul anului, toate celelalte vor fi reabilitate ca să astupăm gropile şi să nu-i lăsăm pe oameni în noroi până la glezne când vin ploile“, a spus Tiberiu Hermenean. Leca Băncilă a adăugat că strada Bisericii a fost începută pe vremea fostului primar, Gheorghe Baciu, şi că investiţia totală se ridică la 2 milioane de lei, cu un milion rămas din bugetul alocat de vechiul consiliu.

De la oraş la Primărie şi retur

Un alt proiect pe cale de a fi finalizat este colectarea selectivă a deşeurilor, făcut în colaborare cu alte patru localităţi din proximitatea oraşului. Leca Băncilă a declarat că acest proiect este foarte important pentru oraş şi că va fi instituit şi un sistem de amenzi pentru cei care nu respectă regulile. În stadiul unui studiu de fezabilitate se află şi construirea unui cămin social de zi, de 200 de metri pătraţi, făcut în parteneriat cu Universitatea „Spiru Haret” din Braşov. Leca Băncilă spune că s-au înmulţit cazurile sociale şi doreşte să găsească o rezolvare acestor probleme. Piaţa oraşului va avea şi ea o faţă nouă, vor fi create în jur de 22 locuri de parcare, piaţa va fi asfaltată şi reproiectată. Şi Primăria va fi modificată, informatizată şi va deveni un adevărat centru al comunităţii întorsure nilor. Primarul încurajează crearea asociaţiilor de proprietari şi a creat anume un post în cadrul Primăriei pentru a ţine legătura cu proprietarii de apartamente, pentru că, spune Leca Băncilă, numai aşa vor putea fi accesaţi bani pentru termoizolarea blocurilor. Proprietarii au avut o iniţiativă şi au început termoizolarea, dar sprijinul Primăriei le-ar fi de un real folos. „Aceşti bani mi-au dat posibilitatea de a gândi în perspectivă şi de a vedea lucrurile în desfăşurarea lor logică şi continuă. Sigur că toate aceste proiecte reprezintă proiecte de durată, unele se vor materializa mai repede, altele mai târziu, dar asta nu mă împiedică să le încep” a mai spus Leca Băncilă.

Pe cont propriu

În privinţa banilor de la Guvern, primarul din Întorsura Buzăului a ţinut să sublinieze că a

avut o discuţie cu Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean, în privinţa cuantumului care ar putea reveni Primăriei din Întorsura Buzăului. „Tamás Sándor mi-a închis gura spunând că Gheorghe Baciu a primit de-a lungul a patru ani de mandat 7,4 milioane de lei şi că nu mă poate ajuta. Aşadar a trebuit să luptăm la Bucureşti pentru acordarea acestor bani”, a încheiat Leca Băncilă.

Bianca Stupu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.