ACTUALITATE 24 februarie 2009

Proiect de îmbunătăţire a serviciilor către cetăţeni

de Covasna Media | 562 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a anunţat că Instituţia Prefectului a început implementarea unui modern instrument de management, ce vizează tehnica autoevaluării prin „metoda CAF”.

CAF defineşte Cadrul de Autoevaluare a modului de Funcţionare a instituţiilor administraţiei publice, fiind un rezultat direct al cooperării miniştrilor responsabili de administraţia publică a statelor membre ale Uniunii Europene. Proiectul CAF, implementat până în prezent în doar câteva prefecturi din România, are menirea de a veni în întâmpinarea nevoilor instituţiilor administraţiei de a-şi însuşi tehnici de management prin calitate totală şi, implicit, de a-şi îmbunătăţi performanţele.

Obiectivele principale ale CAF se referă la identificarea trăsăturilor specifice ale organizaţiilor din sectorul public, reprezentând o punte de legătură între diversele modele utilizate în managementul calităţii şi facilitând studierea comparativă a performanţelor între organizaţiile din sectorul public. Pentru implementarea CAF, prefectul Codrin Munteanu a constituit, prin ordin, un grup de evaluatori compus din şapte persoane, acestora revenindu-le sarcina de a crea un plan de acţiune ce va avea ca rezultat un chestionar pe baza căruia se va realiza o evaluare internă. Potrivit procedurii, pe baza rezultatelor chestionarului, grupul va propune o strategie şi un plan de acţiuni referitoare la îmbunătăţirile prioritare privind managementul instituţiei, toate deciziile evaluatorilor urmând a fi luate prin consens.

Evaluarea internă se va relua anual, prin adaptare la nevoile instituţiei, scopul fiind acela de a ridica nivelul calităţii serviciilor oferite cetăţenilor de către instituţie.

„Primele demersuri au fost începute săptămâna trecută (...), funcţionarii publici au auzit de CAF, iar eu îi voi sprijini în implementarea acestuia. Există câteva instituţii ale prefectului în ţară - două sau trei - care au implementat proiectul, iar la un moment dat voi avea nevoie de sprijinul unităţii centrale pentru Reforma în administraţia publică, am discutat deja în acest sens şi ne vor acorda sprijin. La momentul finalizării materialelor ce ţin de proiect, vom avea o evaluare pe documentaţie şi în urma rezultatelor acesteia se vor regăsi concluziile asupra a ceea ce înseamnă organizarea activităţilor instituţiei”, a explicat Codrin Munteanu.

Prefectul a mai arătat că implementarea acestui proiect nu înseamnă că ar exista neapărat nemulţumiri cu privire la activitatea din interiorul Prefecturii Covasna ci reprezintă „un pas înainte” prin care se intenţionează adăugarea unui „plus de valoare”.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.