ACTUALITATE 16 februarie 2017

Programul educaţional „Academia de argint”, lansat la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 1361 vizualizări

Programul educaţional „Academia de argint”, iniţiat în urmă cu aproape doi de ani de Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, va fi lansat luna aceasta şi în municipiul Târgu Secuiesc.

Programul se adresează persoanelor trecute de 50 de ani şi cuprinde o serie de expuneri gratuite, pe teme de larg interes.

„Văzând succesul programului din Miercurea Ciuc, Primăria Târgu Secuiesc a invitat universitatea ca, potrivit posibilităţilor, să realizeze programul şi la Târgu Secuiesc. Pe parcursul programului vor fi numeroase expuneri care vor trezi interesul participanţilor, care vor primi, totodată, sfaturi utile. Printre prezentatorii noştri figurează atât nume din ţară, cât şi din străinătate. Planificăm expuneri de şaizeci de minute, la finele cărora vor avea loc dezbateri şi sesiuni de întrebări”, se menţionează într-un anunţ postat pe pagina de internet a primăriei.

Cursurile vor începe pe 23 februarie şi se vor desfăşura în fiecare joi, din două în două săptămâni, la Casa de Cultură Vigado din municipiul Târgu Secuiesc. Cursanţii care vor asista la cel puţin 70% din expuneri vor primi un certificat de absolvire a „Academiei de argint”.

Prima expunere va avea ca temă „Eu, eroul propriei mele poveşti”, iar următoarele, „Microorganisme care trăiesc în noi”, „Alimentaţie/gastronomie sănătoasă şi/sau modernă - tradiţii maghiare”, „Mint politicienii?”, „Care este viitorul lecturii în secolul al 21-lea?” etc.

Programul educaţional „Academia de argint” a demarat în anul şcolar 2015/2016 la Miercurea Ciuc cu 250 de participanţi, iar în anul şcolar următor s-au înscris peste 600 de cursanţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.