ACTUALITATE 14 aprilie 2015

Prognoza meteo. Vreme foarte frumoasă în următoarele zile

de Covasna Media | 206 vizualizări

Meteorologii anunţă o vreme extrem de frumoasă şi caldă în următoarele zile, fiind aşteptate temperaturi de până la 26 de grade Celsius în unele zone.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi în toată ţara, astfel încât maximele vor fi în general în limite normale pentru această perioadă, adică de la 12 grade în nordul Moldovei până la 22 grade în Câmpia de Vest. Norii acoperă parţial cerul în mare parte a ţării, înnorări mai sunt în nord, în nord-est şi pe la munte însă doar izolat plouă. Vântul mai are răbufniri în majoritatea zonelor, fără să fie periculos însă.

Joi, vremea va fi frumoasă, temperaturile continuă să crească şi regimul termic va fi deja peste cel normal la această dată în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări după-amiaza şi seara în nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul suflă mai tare la munte, dar are ceva intensificări peste zi şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul litoralului şi 26 de grade în sud-vest.

Vineri, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu maxime care pleacă de la 18 grade în nordul Moldovei şi ajung la 27 grade în sudul extrem. Treptat, însă, instabilitatea atmosferică se va accentua. Dacă în prima parte a zilei cerul e variabil, spre seară şi mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează în vest, în nord, în centru şi în nord-est, unde pe arii relativ extinse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În rest abia spre dimineaţa de sâmbătă plouă izolat. Pe arii restrânse, la munte mai ales, vor fi cantităţi de apă mai însemnate, iar spre dimineaţă, pe crestele înalte din nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se intensifică în majoritatea regiunilor, cu viteze mari în zonele montane înalte.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă şi se va răci faţă de ziua precedentă, mai accentuat în vest, în nord şi în centru unde valorile termice vor fi sub cele normale, în timp ce în restul teritoriului, regimul termic e apropiat de normal. În timpul zilei vor fi înnorări accentuate şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice în jumătatea de sud şi la munte şi mai puţin în celelalte zone. La munte vor fi şi lapoviţă şi ninsori. Vântul suflă alert în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari în sud şi mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade. De duminică până aproape de jumătatea săptămânii viitoare vremea va fi răcoroasă, mai ales luni şi marţi. Local şi temporar mai plouă, îndeosebi în nord, în est şi în centru.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.