ACTUALITATE 18 decembrie 2014

Prognoza meteo pentru weekend

de Covasna Media | 87 vizualizări

Vineri vremea se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, soarele se mai iveşte printre nori, dar încă plouă slab în regiunile intracarpatice, în timp ce în nordul Carpaţilor Orientali se aşteaptă şi lapoviţe sau ninsori. În sudul şi estul ţării, în zonele joase de relief, rămân de interes ceaţa şi norii joşi ce se asociază trecător cu burniţă. Vântul încă nu se intensifică, doar pe crestele înalte de munte rămâne mai agitat, iar la amiază vor fi temperaturi de la 2...3 grade în zonele cu ceaţă persistentă până la 12 grade în sudul Olteniei.

Sâmbătă norii stau adunaţi peste regiunile intracarpatice şi zonele montane, unde precipitaţiile sunt prezente pe arii extinse. Ziua predomină ploile, iar noaptea vor fi şi lapoviţe şi ninsori în Maramureş, local în Banat, Crişana, Transilvania şi vestul Olteniei şi mai ales ninsori la munte. Vor fi din nou condiţii de polei, iar vântul va sufla mai viguros în nord-vestul ţării şi în rafale puternice la munte. În sud şi est însă, înnorările vor fi doar temporare, apare şi soarele peste zi, dar nu lipseşte nici ceaţa din zonele joase. Însă aici, în regiunile extracarpatice, precipitaţiile vor fi slabe şi puţine, sub formă de ploaie sau de burniţă. În aceste condiţii, maximele zilei pornesc de la 3 grade în estul Transilvaniei şi ating 12...13 grade în dealurile sudice, posibil şi în Lunca Dunării.

Duminică, vremea se răceşte în majoritatea regiunilor, iar soarele se ascunde adesea după norii care lasă din nou precipitaţii. La munte predomină ninsorile, în Maramureş şi pe alocuri în Transilvania şi nordul Moldovei precipitaţiile sunt mixte, iar în rest doar izolat apar, mai ales ploi. Din nou sunt condiţii favorabile producerii de polei, iar vântul devine alert în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona înaltă de munte, spulberând zăpada. Iar maximele termice ale zilei vor fi de numai 1 grad în estul Transilvaniei în timp ce în regiunile sudice încă se ating 8...9 grade.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.