ACTUALITATE 23 martie 2010

Procurorul Kiss rămâne în arest

de Covasna Media | 576 vizualizări
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins cererea de eliberare din arest. Kiss Alexandru este judecat în arest preventiv, unde se află de aproximativ 4 luni Procurorul Kiss Alexandru, arestat preventiv pentru luare de mită, a rămas în arest după ce solicitarea sa de eliberare a fost respinsă de instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la sfârşitul săptămânii trecute că măsura arestării preventive este legală şi temeinică, prin urmare a respins recursul lui Kiss şi a menţinut arestarea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins cererea de eliberare din arest. Kiss Alexandru este judecat în arest preventiv, unde se află de aproximativ 4 luni

Procurorul Kiss Alexandru, arestat preventiv pentru luare de mită, a rămas în arest după ce solicitarea sa de eliberare a fost respinsă de instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la sfârşitul săptămânii trecute că măsura arestării preventive este legală şi temeinică, prin urmare a respins recursul lui Kiss şi a menţinut arestarea.

Procurorul este în arest preventiv la Arestul din Sfântu-Gheorghe încă din luna decembrie a anului trecut, după ce a fost prins în flagrant de anchetatorii DNA Braşov în timp ce primea de la Szekely Karoly, inculpat în dosarul permiselor, suma de 2.000 de lei reprezentând jumătate din suma totală pretinsă de acesta pentru a-i înapoia nişte săbii.

Între timp, Kiss a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii şi o solicitare de pensionare, care i-a fost acceptată şi care a fost aprobată de preşedintele Traian Băsescu, prin ordonanţă prezidenţială.

Pedeapsă prea mică?

Următorul termen în acest proces este în data de 29 aprilie. Pe lângă cererea procurorului de eliberare, şi DNA Braşov a făcut recurs considerând sentinţa primită de acesta prea mică.

Curtea de Apel Braşov i-a dat lui Kiss o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă.

Kiss Alexandru era şeful secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna. După ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită el a fost suspendat din funcţia de procuror şi implicit de şef al secţiei respective. În locul său a fost numit prin delegaţie, pentru 6 luni, procurorul Ioan Ciucu.

Kiss are 50 de ani şi o vechime în magistratură de mai bine de 27 de ani, din care peste 24 în funcţia de procuror.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.