ACTUALITATE 19 ianuarie 2010

Procurorul care a luat mită rămâne în arest

de Covasna Media | 586 vizualizări
Kiss Alexandru vrea să se retragă prin pensionare 19ian2010-procurorŞeful secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, a rămas în arestul Poliţiei, conform deciziei luată luni de magistraţii Curţii de Apel Braşov. Purtătorul de cuvânt al Curţii, judecătorul Silviu Barbu, a declarat că procurorul înaintase o cerere pentru a înlocui măsura de judecare a lui în stare de arest preventiv cu cea de eliberare sub control judiciar

Kiss Alexandru vrea să se retragă prin pensionare

19ian2010-procurorŞeful secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, a rămas în arestul Poliţiei, conform deciziei luată luni de magistraţii Curţii de Apel Braşov. Purtătorul de cuvânt al Curţii, judecătorul Silviu Barbu, a declarat că procurorul înaintase o cerere pentru a înlocui măsura de judecare a lui în stare de arest preventiv cu cea de eliberare sub control judiciar, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, dar cererea sa a fost respinsă luni, când s-a judecat totodată şi primul termen din procesul acestuia.

A cerut pensionarea Kiss Alexandru fusese suspendat din funcţia de procuror pe care o ocupa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi pe ordinea de zi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de joi se află cererea lui prin care solicită eliberarea din funcţie, prin pensionare.

Kiss Alexandru a fost arestat preventiv în luna decembrie, până pe 17 ianuarie, pentru luare de mită.

El a fost prins în flagrant de anchetatorii DNA Braşov după ce a primit de la Szekely Karoly, inculpat în dosarul permiselor, suma de 2.000 de lei ca să-i înapoieze nişte săbii găsite pe durata percheziţiilor din acest caz. Procurorul pretinsese în total 4.000 de lei, la a doua tranşă fiind prins în flagrant.

Potrivit DNA Braşov, în sarcina procurorului şef Kiss Alexandru s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale). Astfel, în zilele de 9 decembrie şi 15 decembrie, ca procuror şef al secţiei penale, Kiss a pretins 4.000 de lei, în două tranşe, din care a primit la 15 decembrie jumătate, pentru ca în schimb să restituie o serie de obiecte care reprezentau probe materiale într-un dosar instrumentat de procuror şi în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, inclusiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Următorul termen din proces este în data de 8 februarie.

Ana Sidon

Sursa foto: brasov.adevarul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.