ACTUALITATE 23 decembrie 2009

Procurorul arestat turna la Securitate

de Covasna Media | 986 vizualizări
23dec2009-informator1Potrivit ziariştilor de la Adevărul Braşov, procurorul Kiss Alexandru, care a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute pentru luare de mită, a fost informator al Securităţii. În materialul publicat ieri, Adevărul arată că în conformitate cu documentele din arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Statului (CNSAS), Kiss folosea numele de cod „Antonius" şi „a fost recrutat în calitate

23dec2009-informator2Potrivit ziariştilor de la Adevărul Braşov, procurorul Kiss Alexandru, care a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute pentru luare de mită, a fost informator al Securităţii.

În materialul publicat ieri, Adevărul arată că în conformitate cu documentele din arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Statului (CNSAS), Kiss folosea numele de cod „Antonius" şi „a fost recrutat în calitate de informator de către Inspectoratul Judeţean de Securitate Cluj în vederea supravegherii informative a anului I de studiu din  cadrul Facultăţii de Drept, anul universitar 1978-1979“.

Potrivit aceleiaşi surse, Kiss a furnizat Securităţii numai date generale, iar după terminarea facultăţii a refuzat să mai continue colaborarea. Datele fiind puţine şi generale, lui Kiss nu i sa atribuit astfel calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
paf, 23 decembrie 2009
ce se mai cauta??? pe cine intereseaza ce afost acum 30 de ani??? nu avem destule probleme si asa??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.