ACTUALITATE 30 decembrie 2009

Procurorul anchetat a fost suspendat din funcţie

de Covasna Media | 884 vizualizări
30dec2009-kissŞeful secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, a fost suspendat din funcţia de procuror, până la soluţionarea cazului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, procurorul Ion Ciucu, această măsură se impunea odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale, şi cu siguranţă Kiss va fi trimis în judecată. Pentru conducerea secţiei de Urmăriri Penale

30dec2009-kissŞeful secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, a fost suspendat din funcţia de procuror, până la soluţionarea cazului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, procurorul Ion Ciucu, această măsură se impunea odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale, şi cu siguranţă Kiss va fi trimis în judecată. Pentru conducerea secţiei de Urmăriri Penale, anul viitor va fi înaintată o propunere către Consiliul Superior al Magistraturii.

Procurorul anchetat se află în continuare în arestul IJP Braşov, până în data de 17 ianuarie, după ce recursul lui a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El a fost prins în flagrant de anchetatorii DNA Braşov după ce a primit de la Szekely Karoly, inculpat în dosarul permiselor, suma de 2.000 de lei ca săi înapoieze nişte săbii găsite pe durata percheziţiilor din acest caz. Procurorul pretinsese în total 4.000 de lei, la a doua tranşă fiind prins în flagrant. Potrivit DNA Braşov, în sarcina procurorului şef Kiss Alexandru s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale). Astfel, în zilele de 9 decembrie şi 15 decembrie, ca procuror şef al secţiei penale, Kiss a pretins 4.000 de lei, în două tranşe, din care a primit la 15 decembrie jumătate, pentru ca în schimb să restituie o serie de obiecte care reprezentau probe materiale într-un dosar instrumentat de procuror şi în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, inclusiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În data de 19 decembrie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Kiss Alexandru, ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant delict.

Ana Sidon

Sursa foto: brasov.adevarul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 2 ianuarie 2010
Dati-i, dom'le, stimati cititori, niste bani procurorelui, poate ar greutati fameliale... Ce, procurorele nu este om ca si altii? =))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.