ACTUALITATE 18 iunie 2017

Problemele stomatologice şi platfusul, printre cele mai frecvente afecţiuni medicale constatate de medici

de Agerpres | 1952 vizualizări

Un grup de medici din Ungaria, care derulează de mai mulţi ani un program de consultaţii gratuite în judeţul Covasna, a constatat că 95 la sută dintre persoanele examinate ar avea nevoie de tratamente stomatologice, iar 80 la sută dintre copii suferă de platfus.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, cei 20 de medici şi asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean „Hetényi Géza” din judeţul Jász-Nagykun-Szolnok au examinat, în perioada 12-16 iunie, 830 de persoane din localităţile Bixad, Micfalău şi Malnaş, cărora le-au oferit consultaţii pentru depistarea bolilor cardiovasculare, pediatrice, interne, oftalmologice, dermatologice, neurologice şi stomatologice.

„Potrivit dr. Lőrincz Ambrus, medic primar cardiolog, starea de sănătate a populaţiei din judeţul Covasna este în general mai bună decât cea de la vizita anterioară, iar, în opinia sa, s-a îmbunătăţit asistenţa medicală din judeţ. De data aceasta s-a acordat o atenţie mai mare prevenirii problemelor de sănătate, prin urmare specialiştii au vizitat şi şcolile locale, unde au efectuat consultaţii stomatologice şi investigaţii legate de aparatul locomotor. Specialistul din Ungaria a mai spus că au constatat două lucruri surprinzătoare: 95 la sută dintre persoanele examinate ar avea nevoie de tratamente stomatologice şi 80 la sută dintre copii suferă de platfus”, se arată în comunicat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a menţionat că programul de consultaţii gratuite oferite pentru al cincilea an consecutiv de către medicii din Ungaria compensează anumite lipsuri existente în domeniul sanitar românesc.

„Aceste programe s-au născut din necesitate, pentru că există lipsuri mari în toată ţara atât în domeniul medicinii de familie, cât şi în ceea ce priveşte programele de depistare a bolilor populaţiei, fapt cauzat de o politică greşită în domeniul sănătăţii dusă constant de Bucureşti, în ultimele două decenii. Am lansat aceste programe împreună cu judeţul Jász-Nagykun-Szolnok, judeţ înfrăţit cu Covasna şi în parteneriat cu judeţul Bács-Kiskun”, a afirmat Tamas Sandor.

Medicii din Ungaria le-au donat pacienţilor jucării, cărţii şi vitamine în valoare de 5 milioane de forinţi oferite de o fabrică de medicamente.

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna, consultaţiile gratuite vor fi continuate în toamnă de o echipă de medici specialişti din localitatea Kecskemét (Ungaria).

 

 

Teme articol: medici sanatate consultare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.