ACTUALITATE 31 mai 2010

Prinţul Charles a renovat trei case în Valea Zălanului

de Covasna Media | 566 vizualizări
Acestea vor fi folosite ca reședinţe pentru vizitele sale în România și pentru turiști Trei case renovate de prințul Charles în Valea Zălanului, comuna Malnaș, vor fi introduse în câteva săptămâni în circuit turistic, după o investiție care a fost derulată în ultimii doi ani de reprezentantul coroanei britanice. Aflate într-o zonă retrasă și pitorească, cele 4 încăperi păstrează specificul tradițional al zonei și vor putea fi utilizate de turiști. Primarul comunei Malnaș, Kasleder Jozsef

Acestea vor fi folosite ca reședinţe pentru vizitele sale în România și pentru turiști

Trei case renovate de prințul Charles în Valea Zălanului, comuna Malnaș, vor fi introduse în câteva săptămâni în circuit turistic, după o investiție care a fost derulată în ultimii doi ani de reprezentantul coroanei britanice.

Aflate într-o zonă retrasă și pitorească, cele 4 încăperi păstrează specificul tradițional al zonei și vor putea fi utilizate de turiști.

Primarul comunei Malnaș, Kasleder Jozsef, a declarat că prințul a cumpărat aceste case în urmă cu aproximativ 13 ani, cu intenția ca atunci când vine în România să se cazeze aici, iar când nu este în țară, ele să fie utilizate de turiști.

„Nu numai pentru Malnaș, ci pentru Covasna înseamnă enorm, dacă un asemenea om investește în cea mai izolată zonă din Covasna, mai ales pe criză, înseamnă enorm de mult”, a declarat primarul.

Potrivit acestuia, prințul Charles a păstrat specificul tradițional al caselor, care au 4 încăperi, și având în vedere că dorința lor este de a transforma Valea Zălanului într-un eco sat, investiția este mai mult decât binevenită în acest context.

Prințul Charles ar fi trebuit să vină la sfârșitul săptămânii trecute la Valea Zălanului, dar având în vedere că s-a îmbolnăvit, a amânat vizita.

Prințul Charles vine aproape an de an în județul Covasna, până acum locul unde a poposit fiind conacul de la Micloșoara, al contelui Kalnoki.

Ana Sidon

Sursa foto:zf.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.