ACTUALITATE 3 iulie 2016

Prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist de la Serviciul de Imigrări Covasna

de Agerpres | 851 vizualizări

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au prins în flagrant un cetăţean din Republica Moldova, care a încercat să mituiască un ofiţer din cadrul Biroului de Imigrări Covasna, pentru a nu dispune sancţionarea sa pentru depăşirea dreptului de şedere legală în România.

Potrivit unui comunicat de presă al DGA, postat vineri pe site-ul instituţiei, bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost prins în timp ce oferea poliţistului suma de 300 de euro pentru a nu dispune sancţionarea contravenţională conform ordonanţelor de urgenţă privind regimul străinilor în România, încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor, precum şi pentru a nu emite decizia de returnare de pe teritoriul României.

„În fapt, în cursul zilei de joi, cetăţeanul moldovean T.A. a fost identificat că a încălcat prevederile art. 11 al. 2 din OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, prin faptul că nu a părăsit teritoriul României până la data expirării dreptului de şedere pentru străinii care nu au obligaţia obţinerii vizei pentru a intra în România, având la data depistării un număr de 55 de zile de şedere ilegală în ţară. Urmare a denunţului depus de poliţist la D.G.A. - S.J.A. Covasna a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, fiind înregistrat dosar penal. Totodată, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia s-a constatat că T.A. a remis ofiţerului suma de 300 de euro pentru a nu dispune măsurile legale. Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.