ACTUALITATE 20 august 2012

Primul şi ultimul avertisment pentru Sebastian Marina

de Covasna Media | 88 vizualizări

Actorul TAM a fost sancţionat pentru un mesaj cu limbaj vulgar postat pe reţeaua de socializare Facebook.

Consiliul de Administrație (CA) al Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe a luat ieri în discuție „cazul Marina”, dându-i actorului Sebastian Marina un prim și ultim avertisment cu privire la faptul că la finele lunii iulie acesta a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj dur la adresa celor care nu s-au prezentat la Referendumul din 29 iulie.

Directorul TAM, Horațiu Mihaiu, a declarat că decizia a venit în urma unor lungi discuții și analize în CA, unde a participat și un jurist din partea Primăriei. Astfel, o analiză clară a situației a dus la concluzia că actorul nu poate fi sancționat profesional pentru o opinie proprie și personală postată pe un site de socializare, cu atât mai mult cu cât pagina sa era setată ca fiind accesibilă doar anumitor persoane și nu el a fost cel care a distribuit mesajul mai departe. În verdict au contat de asemenea şi rolurile lui Sebastian Marina pe scena TAM, acesta fiind unul dintre cei mai buni actori ai Teatrului și de asemenea și unul dintre cei mai distribuiți.

„Limbajul postării a fost unul vulgar și neadecvat, dar actorul și-a cerut apoi scuze față de toți cei care s-au simțit lezați. În ședința CA s-a ținut cont de toate argumentele pro și contra, ghidându-ne totodată după lege, căci nu ne-am fi permis să încălcăm prevederi legale. Cred că prin acest avertisment am luat cea mai drastică și dreaptă decizie, mai ales că Sebastian Marina va avea oricum de acum încolo de „muncit” la reabilitarea propriei imagini, urmând, sunt convins, să fie nevoit să mai dea nenumărate explicații în diverse situații”, a declarat Horațiu Mihaiu.

Directorul TAM a precizat că speră ca întâmplarea cu Sebastian Marina să servească drept exemplu tuturor angajaților TAM, care trebuie să țină mereu cont de faptul că sunt persoane publice, deci trebuie să păstreze o anumită conduită și un limbaj decent.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.