ACTUALITATE 21 octombrie 2009

Primii câştigători ai burselor Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 559 vizualizări
Comisia Consiliului Local (CL) Sfântu Gheorghe a finalizat analizarea dosarelor depuse pentru Bursele Sfântu Gheorghe şi a decis cei cinci câştigători ai acestora. Din 18 dosare depuse, 17 au fost considerate valide, deoarece unul aparţinea unui tânăr absolvent de liceu, or aceste Burse se adresează celor din clasa a XII-a. Pentru obţinerea uneia dintre cele cinci burse, şi-au depus dosare elevi ai Colegiului Naţional „Mihai

Comisia Consiliului Local (CL) Sfântu Gheorghe a finalizat analizarea dosarelor depuse pentru Bursele Sfântu Gheorghe şi a decis cei cinci câştigători ai acestora.

Din 18 dosare depuse, 17 au fost considerate valide, deoarece unul aparţinea unui tânăr absolvent de liceu, or aceste Burse se adresează celor din clasa a XII-a. Pentru obţinerea uneia dintre cele cinci burse, şi-au depus dosare elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” (CNMV) şi liceelor teoretice „Szekely Miko” şi „Mikes Kelemen”, iar câştigătorii celor cinci burse sunt Sipos Lehel (193 puncte), Robert Sasu (129,71 puncte), Para Attila ( 75,41 puncte), Vlad Vidican (70,96 puncte) şi Bodosi Eszter (69,87 puncte).

2.000 de lei fiecare

Iniţiatorul Burselor Sfântu Gheorghe, consilierul local Mădălin Guruianu, a declarat că dosarele depuse pentru acestea i-au readus în prim-plan pe acei elevi care, de-a lungul vremii, s-au remarcat prin activităţile şi rezultatele obţinute nu doar în activitatea strict şcolară ci şi în ceea ce ţine de participări la olimpiade, competiţii şi diverse activităţi de implicare comunitară.

„Apreciez ca fiind rezonabil numărul dosarelor depuse - nu cred că putea fi mai mare, mai ales că elevii se ştiu între ei, deci puteau să-şi aprecieze cumva şansele. Nu au câştigat cei care au avut cele mai bune medii, ci cei care au fost foarte implicaţi şi foarte bine reprezentaţi la olimpiade. Sper că e un pas important pentru a promova tineri altfel în acest oraş şi merită ca aceşti adolescenţi să nu uite de unde au plecat şi chiar dacă nu se vor întoarce, probabil că-i vor putea ajuta pe cei din Sfântu Gheorghe prin exemplele lor“, a declarat Mădălin Guruianu.

Acesta a mai precizat că, dacă în acest an cele cinci burse vor consta, fiecare, în câte o sumă de 2.000 de lei, se doreşte ca din 2010 suma acordată să crească, fiind posibilă chiar şi o creştere a numărului de burse.

Metodologia de acordare a burselor prevede conferirea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei ani de liceu (clasa a IX-a, a Xa şi a XI-a), a performanţelor exprimate prin obţinerea de premii la concursuri (conform unui punc taj clar de departajare a participanţilor la olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale, respectiv a premiilor obţinute în cadrul respectivelor competiţii). Au fost punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final a rezultat din adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele fiind obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă.

Numele câştigătorilor Burselor Sfântu Gheorghe vor fi afişate la avizierul Primăriei şi pe site-ul CL, până în data de 15 noiembrie. După depunerea şi rezolvarea contestaţiilor – între 20 şi 25 noiembrie, decernarea celor cinci burse va avea loc în şedinţa ordinară a CL din luna decembrie. Comisia de acordare a burselor a fost formată din membrii comisiilor de Tineret şi Sport şi ai celei de Învăţământ, aceştia putând decide retragerea sau imputarea bursei acordate, în cazul în care se vor constata depuneri de acte false sau alte abateri grave.

Monica Rizea

Teme articol: burse castigatori
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.