ACTUALITATE 10 februarie 2023

Primarul de la Întorsura Buzăului: Nu sunt probleme cu încălzirea, avem combustibil suficient

de Agerpres | 680 vizualizări

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a declarat că există suficient combustibil pentru centrala termică pe biomasă, care poate asigura căldură pe toată durata iernii atât blocurilor de locuinţe, cât şi instituţiilor publice racordate, în condiţiile în care, joi dimineaţă, în localitate s-au înregistrat -31 de grade Celsius.

Acesta a menţionat că nu s-au înregistrat situaţii deosebite din cauza gerului şi că nu se pune nici problema suspendării cursurilor şcolare. El a arătat că au fost luate măsuri pentru sprijinirea persoanelor nevoiaşe care ar mai avea nevoie de lemne pentru încălzirea locuinţelor.

„Centrala termică funcţionează fără probleme, avem rezerve de combustibil pentru încă două luni de acum înainte şi, dacă va mai fi nevoie, vom completa stocul (...) Probleme cu oamenii străzii nu avem şi chiar azi am primit o ofertă de lemne de foc din partea unei persoane, pe care le vom da unor familii nevoiaşe (...) Deci şi şcolile au căldura asigurată, microbuzele şcolare au funcţionat, nu se pune problema suspendării cursurilor din cauza gerului”, a declarat primarul Raul Urdă, pentru AGERPRES.

Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat joi dimineaţă, în jurul orei 6,30, minus 31 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă.

Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost -34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017 s-au înregistat -32 de grade Celsius. Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu mai fusese atins din anul 1939. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.