ACTUALITATE 1 iunie 2016

Primarul Antal Árpád vrea ca impozitele locale să fie plătite în funcţie de infrastructură şi confort

de Agerpres | 868 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care candidează pentru al treilea mandat pe lista UDMR Covasna, susţine că nu renunţă la ideea de a introduce un nou sistem de impozitare a cetăţenilor, care să aibă la bază calitatea infrastructurii şi nu zonele în care aceştia locuiesc.

El a declarat, miercuri, că i se pare „corect” ca fiecare cetăţean să plătească impozit în funcţie de siguranţa cartierului în care locuieşte, distanţa faţă de centru şi zona industrială, dar şi în funcţie de infrastructura zonei.

Primarul Antal Árpád susţine un nou sistem de impozitare în condiţiile în care municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii ani de investiţii în infrastructură, nemaiexistând diferenţe semnificative între zonele din oraş în ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare. Există însă anumite diferenţe de la o stradă la alta în ce priveşte calitatea infrastructurii, primarul considerând că impozitarea ar trebui să ţină seama de acest lucru.

Antal a subliniat că propunerea sa „nu va atrage după sine majorarea impozitelor locale peste nivelul actual”.

Potrivit edilului, dorinţa sa a fost de a introduce noul sistem de impozitare începând din acest an, dar din anumite motive „lucrurile au trenat”, prin urmare intenţionează să vină cu această propunere în faţa viitorului Consiliu local, iar din 1 ianuarie 2017, cel târziu 2018, sistemul să devină funcţional.

Antal a subliniat că în cei opt ani în care a fost primar al municipiului Sfântu Gheorghe s-au derulat o serie de proiecte importante pentru oraş, au fost realizate lucrări de infrastructură care au produs „mult deranj şi nervozitate” în rândul cetăţenilor, dar care au fost absolut necesare pentru modernizarea şi dezvoltarea acestuia. El a adăugat că sunt, într-adevăr, încă multe lucruri de rezolvat în oraş, dar acestea au fost inventariate şi se află pe lista sa de priorităţi, precum şi a echipei alături de care candidează la alegerile din 5 iunie.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ardeleanu, 2 iunie 2016
Curios ce ne spune genialul si vesnicul primar al urbei noastre dar nu surprinzator,pe scurt vom plati impozite mai mari ca sa acoperim costurile pt lucrarile de infrastructura facute de firmele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.