ACTUALITATE 11 iunie 2010

Primarul Antal Arpad vrea atragere de fonduri externe pentru Teatre

de Covasna Media | 787 vizualizări

Primarul Antal Arpad consideră că este important ca cei care se coupă de partea financiară a instituţiilor - fie că acestea sunt sau nu culturale, să fie „persoane eficiente”, un alt aspect subliniat de edil fiind acela că în această perioadă se impune atragerea fondurilor externe - fie acestea guvernamentale sau europene.

„În ultimii doi ani am cheltuit bani pentru proiecte care să aducă bani în oraş. Practic, sursele deţinute de o primărie din venituri proprii sunt foarte mici, nu permit investiţiile - deci de aceea se impun proiectele prin care se atrag fonduri. Acelaşi lucru trebuie să-l facă şi Teatrul Tamasi Aron (TTA)”, a explicat Antal Arpad.

Antal Arpad este de părere că întreaga chestiune legată de situaţia de la TTA a mers „într-o direcţie extrem de greşită”, atunci când s-au lansat speculaţii legate de interese politice privind conducerea acestuia. Primarul a negat că ar avea vreo problemă personală cu directorul Bocsardi Laszlo, negând anumite intererse de putere din partea sa în această instituţie, precum şi vreo dorinţă de a-l înlocui cu cineva anume pe directorul TTA.

„Din păcate, am fost ţinta unui atac mediatic dintr-o parte a presei, am fost afectat şi reacţia mea a fost destul de puternică. Poate domnul Bocsardi nu trebuie tras la răspundere pentru probleme economice ale Teatrului - ce pot face eu este să mă implic mai mult, să atrag fonduri pentru TTA, astfel încât contribuţia municipiului la bugetul Teatrului să scadă, dar nu şi veniturile acestuia. Trebuie să colaborăm cu alte teatre, prin schimb de oferte culturale, proiecte diverse, astfel încât să optimizăm din cheltuieli”, a mai arătat primarul.

În acest context, subliniind că Sfântu Gheorghe cheltuie anual o sumă foarte importană pe cultură, uneori în detrimentul altor ramuri de interes ale cetăţeanului, primarul Antal Arapad a amintit de faptul că toate marile teatre, din oraşe precum Braşov, Cluj sau Mureş, sunt finanţate de la Ministerul Culturii, în calitatea lor de Teatre Naţionale.

„Sfântu Gheorghe finanţează bugetele a două teatre - Tamasi Aron şi Andrei Mureşanu. Nu înţeleg de ce Ministerul Culturii nu ar putea prelua măcar o parte din aceste cheltuieli. Cu ce e mai prost teatrul din Sfântu Gheorghe faţă de altele, din moment ce oriunde se duce se face remarcat şi este apreciat de public şi critică…?”, s-a întrebat primarul Antal.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
reluc, 13 iunie 2010
@Ionel nu poti sa desparti arpi si politica , merg impreuna .
Ionel, 12 iunie 2010
BAAAAAAAAAAAAAA matei(NU DEGEABA TI-AM SCRIS NUMELE CU LITERE MICI)CE TOT AI CU TINUTUL SECUIESC?NU NU-TI DAI SEAMA CA DACA NU VA BAGATI CA MUSCA-N LAPTE IN TOATE RAHATURILE POLITICE AR FI LINISTE IN citeste integral
oblio, 11 iunie 2010
Si tot nu vin. In timpul lui Almos macar a venit RAMBOX? si fabricile de pantaloni. Acum pleaca si astia.:(
gobi, 11 iunie 2010
cred ca stii ca nu mai e Almos primar, nu?
Matei, 11 iunie 2010
De ce ar prelua ministerul culturii cheltuielile teatrelor din Tinutul Secuiesc ? Aaaaaa ! Deci, se doreste autonomie pe spinarea statului roman, dragul meu primar de Sfantu Gheorghe decideti-va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.