ACTUALITATE 4 iulie 2016

Primarul Antal Arpad susţine revendicările angajaţilor din administraţia locală

de Agerpres | 927 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine revendicările angajaţilor din administraţia publică locală, care, nemulţumiţi de salarii, vor declanşa, începând de marţi, o serie de acţiuni de protest.

Antal Arpad a admis să salariile angajaţilor din administraţia locală sunt mici în raport cu volumul de muncă şi responsabilitatea, iar din acest motiv primăriile reprezintă doar 'un loc de tranzit' pentru mulţi specialişti, care îşi găsesc slujbe mai bine plătite.

„Îi sprijin nu sută la sută, ci o mie la sută. Câteodată îmi pun întrebarea de ce nu au făcut mai repede acest lucru, pentru că nu e corect. Deci, salarizarea în administraţie nu este una corectă, nu este în raport cu responsabilităţile funcţionarilor, iar atât timp cât nu va exista un echilibru între salarii şi responsabilităţi, nu va exista eficienţă nici la nivel local şi nici la nivel central (...) Am trei colegi la Biroul de proiecte, trei oameni care au monitorizat şi gestionat cel puţin 20 de proiecte în ultimii ani şi au nişte salarii mizerabile. La Investiţii, gândiţi-vă ce responsabilităţi are un angajat al Primăriei care monitorizează 5-6 investiţii de milioane de euro în oraş şi care are un salariu de 1300 de lei. Deci, nu e normal, trăim într-o aberaţie şi un absurd total în această ţară din acest punct de vedere şi nu înţeleg de ce nu vrea nimeni să reglementeze acest lucru“, a declarat pentru AGERPRES Antal Arpad.

Sindicaliştii din administraţia locală au anunţat că vor declanşa marţi o grevă generală de o oră, revendicând mărirea salariilor cu 25%, acordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă.

În judeţul Covasna, aproape 600 de angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean, ai primăriilor Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna şi Întorsura Buzăului, precum şi ai altor 14 primării din mediul rural, afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, nu vor lucra marţi, în prima oră de la începerea programului.

Liderul sindicatului, Ferencz Tibor, a declarat că, dacă revendicările nu vor fi soluţionate nici după această acţiune, atunci pe 12 iulie va fi organizată o grevă generală de o zi, iar ulterior vor fi strânse semnături pentru organizarea unei greve generale pe timp nelimitat, începând cu data de 19 iulie.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.