ACTUALITATE 6 martie 2017

Primarul Antal Árpád: Sub un milion de euro nu vindem Hotelul Bodoc, eventual extindem aria de activitate

de Agerpres | 1909 vizualizări

Municipalitatea nu este dispusă să vândă clădirea fostului Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe cu mai puţin de un milion de euro, însă are în vedere extinderea ariei de activitate a acestuia, în cazul în care nu va găsi un investitor interesat să-l achiziţioneze, a declarat luni, primarul Antal Árpád.

„Am făcut un caiet de sarcini care este foarte strict şi în care interesele municipalităţii sunt bine definite şi eu sper să fie firme interesate. Sub suma de un milion de euro, care este preţul de pornire, nu vindem. Dacă nu e nimeni interesat, probabil, o să încercăm să lărgim aria de activitate, pentru că acum e doar hotel, probabil o să mai facem o licitaţie în care să dăm posibilitatea, de exemplu, să fie şi zonă de birouri şi aşa mai departe. Dacă nu, până la urmă ne vom apuca noi, deşi nu cred că e bine ca administraţia locală să intervină pe piaţa hotelieră, pentru că nu e corect faţă de alţi actori de pe piaţă. Dar până la urmă vom face ceva, cu siguranţă hotelul nu va rămâne aşa”, a declarat primarul Antal Árpád.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat luna trecută vânzarea prin licitaţie publică deschisă a fostului Hotel Bodoc din centrul municipiului, preţul pe pornire fiind de un milion de euro.

Autorităţile locale au stabilit şi o garanţie bancară în valoare de 500.000 de euro, care va fi returnată cumpărătorului în mai multe tranşe, pe măsura îndeplinirii prevederilor din contract.

Punerea în vânzare a imobilului vine după încercări nereuşite de a atrage, pe de o parte, fonduri externe pentru reabilitarea clădirii, iar pe de altă parte, un investitor privat dispus să intre în parteneriat cu Primăria pentru repunerea în funcţiune a hotelului.

Fostul Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Niculae, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement ‘Oltul’ scoase la privatizare. Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas de atunci în paragină.

Între timp, proprietarul a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.