ACTUALITATE 26 aprilie 2019

Primarul Antal Arpad: Eu cred în „majoritatea tăcută”, care nu intră zilnic pe Facebook să critice

de Agerpres | 657 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a mulţumit joi, în cadrul unei conferinţe de presă, echipei care s-a implicat în promovarea Zilelor oraşului, menţionând că, deşi au fost şi voci critice, campania s-a dovedit a fi una de succes.

Edilul a evidenţiat, printre altele, scena înfrângerii balaurului de către patronul spiritual al oraşului, Sfântul Gheorghe, evocată miercuri în centrul municipiului, la eveniment asistând aproape 3.000 de oameni, majoritatea copii.

„Foarte mulţi oameni din oraş au contribuit la acest proiect şi vreau să le mulţumesc (...). Totodată, vreau să le transmit celor care au fost critici că nu sunt de acord cu ideea că nu putem fi veseli până nu se asfaltează toate trotuarele din oraş şi cred că e important să fim şi veseli. Dacă vom avea toate trotuarele asfaltate şi nu vom fi veseli, nu vom avea un oraş fericit. Aşa că eu cred că trebuie să fim şi veseli, mai ales atunci când vorbim despre Zilele oraşului. Eu cred că a fost o iniţiativă interesantă venită de la oameni de cultură, noi am susţinut-o, mie, personal, mi-a plăcut şi sper că mulţi dintre cei care au criticat acest lucru se vor gândi peste câţiva ani că trebuiau să se raporteze altfel”, a spus Antal Arpad.

El a menţionat, în context, că are încredere în „majoritatea tăcută” a oamenilor din oraş şi în cei care vin cu „critici constructive”.

„Ca sociolog, eu cred în majoritatea tăcută a oamenilor. Majoritatea oamenilor sunt de bună credinţă şi eu cred că majoritatea apreciază dacă cineva face ceva bun şi că există această majoritate tăcută care nu intră zilnic pe Facebook să critice. Unii critică pozitiv, constructiv şi întotdeauna le mulţumesc, dar sunt şi unii care critică distructiv. Nu cred că critica distructivă duce înainte. Întotdeauna spunem că nu poţi construi viitorul pe nu, viitorul se construieşte pe da”, a adăugat Antal Arpad.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, care se vor desfăşura în perioada 24 aprilie- 5 mai, şi-au axat campania de promovare pe legenda Sfântului Gheorghe şi a balaurului care „terorizează” oraşul.

Prezenţa balaurului a fost semnalată pe 1 aprilie de către organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, care au făcut un apel către cetăţeni să ajute la descifrarea unui mesaj „misterios”, scris cu litere runice în piaţa centrală din municipiu.

Ulterior, balaurul şi-a făcut apariţia în mai multe locuri din Sfântu Gheorghe, printre care grădiniţe şi supermarket-uri, iar autorităţile locale au oferit chiar şi o „recompensă” pentru prinderea lui.

Potrivit scenariului, în cursul zilei de miercuri, balaurul a fost înfrânt în luptă de Sfântul Gheorghe, întruchipat de un tânăr arcaş, călare pe un cal alb.

În programul celei de-a 28 ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe sunt cuprinse numeroase spectacole, concerte, expoziţii, lansări de carte, concursuri, târguri, etc, în premieră urmând să se aibă loc şi un  Street Food Festival la care vor fi prezenţi şi producători de băuturi alcoolice artizanale din ţară.

Printre invitaţii speciali ai Zilelor Sfântu Gheorghe se numără trupele Ricchi e Poveri şi Holograf, dar şi Tarja Turunen, fosta solistă a trupei Nightwish, care vor concerta pe 4, respectiv 5 mai în Piaţa centrală din municipiu, iar accesul publicului la spectacole va fi gratuit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.