ACTUALITATE 20 martie 2020

Primarul Antal Arpad: În contextul coronavirus, ar trebui mobilizaţi rezerviştii din structurile militare

de Agerpres | 9196 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că rezerviştii din structurile militare ar trebui mobilizaţi pentru a sprijini autorităţile în eforturile de stopare a răspândirii noului coronavirus.

Primarul a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt localităţi în care oamenii nu înţeleg necesitatea de a se autoizola la domiciliu dacă s-au întors din zone de risc sau au intrat în contact cu oameni veniţi din aceste zone, iar autorităţile nu au pârghii pentru a rezolva această problemă.

„Eu cred că marea majoritate a oamenilor a răspuns pozitiv la apelurile autorităţilor de a se autoizola, dar există o minoritate care, din păcate, nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă importanţa respectării acestor reguli şi asta este o problemă. Probabil în cazul lor ar trebui luate măsuri mult mai drastice. (...) Suntem acum în stare de urgenţă. Rezerviştii şi pensionaţii ar trebui puşi la treabă acum, asta ar trebui făcut. (...) Eu din câte ştiu, în momentul în care se instituie starea de urgenţă atunci rezerviştii, cei care au ieşit în pensie, dar sunt rezervişti în diferite sisteme militare sau semi-militare, pot fi puşi la treabă. Asta trebuie făcut. Deci, nu se poate ca să avem comunităţi, ştiu, de exemplu, la Ghidfalău, o problemă, unde au venit acasă din străinătate oameni care nu au de gând să respecte aceste reguli de autoizolare. Acolo autorităţile trebuie să intervină, nu se poate. Primarul acolo nu are ce să facă, nu are pârghii să rezolvă această problemă, deci trebuie să intervină autorităţile. (...) În mod normal, autorităţile ar trebui să îi recheme şi să îi pună pe aceştia la treabă. (...) Mă refer la cei care au 45-50-55 de ani, ei ar putea să să ajute autorităţile“, a declarat primarul Antal Arpad.

Acesta a reluat apelul către cetăţeni de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor pentru a limita răspândirea bolii.

„Eu cred că fiecare om responsabil este îngrijorat, în primul rând deoarece avem în faţă un inamic despre care ştim foarte puţine şi mă refer la virus. (...) Deci avem un inamic pe care trebuie să îl învingem împreună şi, evident, interesul nostru, al tuturor este să trecem peste aceste momente grele cu cele mai mici pierderi atât pe plan economic, cât şi uman. (...) Eu cred că cel puţin la nivelul comitetului local, judeţean pentru situaţii de urgenţă toată lumea se străduieşte să îşi facă treaba. Este o situaţie nouă, evident (...), toată lumea, într-o măsură mai mică sau mai mare, a fost prinsă pe nepregătite din multe puncte de vedere, dar eu cred că toată lumea se străduieşte să facă faţă. (...) Eu eu zic să aveţi încredere în autorităţile locale în procent de sută la sută, şi judeţene. (...) Văd că şi la nivel central se încearcă, şi prim-ministrul şi grupul de criză comunică cu oamenii. (...) Eu cred, de asemenea, că sunt foarte mulţi cetăţeni, din păcate, în acest moment, care nu se ridică la nivelul autorităţilor în felul în care se raportează la această criză“, a mai spus Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.