ACTUALITATE 6 februarie 2017

Primăria Târgu Secuiesc vrea să restaureze şi să introducă în circuitul public fosta cazarmă şi Biserica minoriţilor

de Agerpres | 938 vizualizări

Primăria Târgu Secuiesc vrea să restaureze şi să introducă în circuitul public două clădiri monument istoric, degradate în timp, respectiv fosta cazarmă, ce datează de la începutul secolului al XIX-lea şi Biserica minoriţilor, construită în perioada 1740-1828.

Intenţia conducerii Primăriei Târgu Secuiesc este de a transforma fosta cazarmă într-un centru cultural, iar Biserica minoriţilor, într-un centru de pregătire profesională.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de internet a Primăriei Târgu Secuiesc, autorităţile locale au întocmit două proiecte de finanţare pe care le-au depus toamna trecută la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, cel de-al doilea fiind respins din cauza lipsei unor documente.

„A trecut prin primul filtru proiectul depus pentru renovarea clădirii cazărmii din Târgu Secuiesc, acest lucru înseamnă că dosarul a corespuns din punct de vedere al formei şi, dacă figurează bine în ordinea stabilită după punctaj la sfârşitul aprecierii tehnico-financiare, poate primi finanţarea. Este însă o veste rea că Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, care apreciază şi finanţează proiectele, a respins dosarul pregătit pentru Biserica minoriţilor, obiectând lipsa documentului de întemeiere a parohiei romano-catolice. Primăria a făcut recurs la decizie”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei menţionează că pentru reabilitarea cazărmii s-au solicitat 3,8 milioane de euro, iar pentru Biserica minoriţilor, 3 milioane de euro, Consiliul Local municipal Târgu Secuiesc urmând să asigure o cotă parte de 2%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.