ACTUALITATE 6 octombrie 2016

VIDEO: Primăria Sfântu Gheorghe vrea să reabiliteze Hotelul Bodoc printr-un parteneriat public-privat

de Agerpres | 1020 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe caută parteneri pentru reabilitarea şi repunerea în funcţiune a Hotelului Bodoc din centrul municipiului, care se află în paragină de mai mulţi ani.

Primarul Antal Arpad a declarat că cea mai bună soluţie, din perspectiva autorităţilor locale, este realizarea unui parteneriat public-privat, însă, în cazul în care nu se va găsi un investitor interesat, Primăria ia în calcul posibilitatea de a realiza aceste lucrări în regim propriu.

„Aş prefera un parteneriat public-privat, pentru că atunci nu trebuie să cheltuim bani. (…) Ideal ar fi să găsim un partener care să investească”, a declarat Antal Arpad. El a mai menţionat că un alt avantaj ar fi faptul că potenţialul investitor se va ocupa ulterior de administrarea si funcţionarea hotelului, şi nu Primăria.

https://youtu.be/pEhxYu9xHrY

Potrivit primarului, Consiliul Local va adopta în scurt timp o hotărâre prin care va stabili condiţiile pentru realizarea acestui proiect.

Municipiul Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul în urmă cu aproape doi ani cu suma de 745.000 de euro de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement ‘Oltul’ scoase la privatizare. Pentru acest hotel, precum şi pentru alte terenuri şi clădiri ale societăţii, aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş Băi, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, Neculaie a plătit, la acea vreme, peste 625.000 de euro.

Hotelul Bodoc a intrat în anul 2007 în modernizare, intenţia proprietarului fiind de a ridica hotelul la nivel de patru stele, de a construi o piscină şi mai multe săli de conferinţe, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas în paragină.

Autorităţile locale ar dori să realizeze în cadrul acestui hotel un centru cultural, de afaceri şi spa.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.