ACTUALITATE 12 ianuarie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să demareze în primăvară programul de reabilitare a faţadelor blocurilor

de Agerpres | 779 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe şi-a propus să demareze în primăvara acestui an programul de reabilitare a faţadelor blocurilor din municipiu, fiind vizate, în prima fază, cele din zona centrală şi de pe Bulevardul „1 Decembrie“.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat joi, pentru AGERPRES, că programul va fi subvenţionat din bugetul local, iar majoritatea cetăţenilor vor putea beneficia de subvenţie, prin urmare nu vor trebui să suporte cheltuielile din propriul buzunar, dacă întrunesc condiţiile stabilite de Consiliul local.

„Anul acesta în zona centrală şi pe magistrala 1 Decembrie vrem să începem lucrările. (...) Bineînţeles că nu toată lumea e de acord (...), încă sunt discuţii şi este, de fapt, o muncă de convingere, fiindcă, din păcate, oamenii nu citesc hotărârea de consiliu pentru că sunt multe pagini. (...) Deci trebuie explicat pe îndelete, iar până la urmă oamenii trebuie să înţeleagă că dacă procedează bine, atunci nu le va aduce costuri suplimentare, fiindcă aproape toată lumea poate să beneficieze de ajutor social pentru acest proiect. (...) Da, vor trebui să avanseze banii de cheltuieli, dar după aceea vor primi toţi banii. (...) Se poartă aceste discuţii şi în primăvară programul ar trebui să înceapă“, a declarat Toth Birtan Csaba.

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat în luna septembrie 2017 programul multianual de reabilitare a faţadelor blocurilor cu scopul de a îmbunătăţi calitatea structural-ambientală a clădirilor şi, implicit, aspectul urbanistic al localităţii.

În regulamentul adoptat de Consiliul local a fost introdusă o prevedere care permite acordarea unei subvenţii din bugetul local pentru realizarea acestor lucrări acelor familii în care venitul mediu net lunar pe membru este mai mic decât venitul mediu net la nivel naţional.

Potrivit autorităţilor locale, marea majoritate a cetăţenilor municipiului Sfântu Gheorghe se încadrează în această categorie, prin urmare pot beneficia de subvenţie.

Programul se va derula pe durata a trei ani, până în 2020, după refacerea faţadelor blocurilor din zona centrală, urmând să fie reabilitate faţadele blocurilor din cartiere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.