ACTUALITATE 26 ianuarie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să achiziţioneze în 2018 autobuze electrice cu fonduri UE

de Agerpres | 861 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe şi-a propus să achiziţioneze autobuze electrice şi să modernizeze transportul public de călători, acesta fiind unul dintre obiectivele prioritare din acest an, a declarat joi, primarul municipiului, Antal Arpad.

Pentru acest proiect, autorităţile locale vor încerca să atragă fonduri europene.

„Cu siguranţă, dacă nu ar fi aceste fonduri europene, noi nu ne-am fi putut pune niciodată problema să cumpărăm în oraş 15-20 de autobuze electrice, de exemplu, pentru că sunt atât de scumpe încât nu ne-am fi permis niciodată. În condiţiile în care aceşti bani vin de la comunitatea europeană, evident că se pune astfel problema (...) Dincolo de îmbunătăţirea calităţii serviciului public de transport, evident, scopul este şi ca tot mai mulţi cetăţeni să folosească transportul public. Dacă acest transport va fi unul punctual, cu o frecvenţă care răspunde cerinţelor oamenilor, pe nişte rute convenabile (...) probabil şi mai mulţi vor circula cu mijloacele de transport în comun (...) Scopul nostru este să ajungem mai aproape de cetăţeni şi fizic, deci staţiile de autobuz să fie mai apropiate (...), transportul să fie foarte civilizat“, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, statisticile relevă că în Sfântu Gheorghe se înregistrează anual 800.000 de călătorii cu autobuzele societăţii de transport local.

„Cifrele sunt foarte mari (...) şi asta în condiţiile în care noi am lăsat ca unele societăţi mari să aibă transport propriu pentru muncitorii lor, deci aceştia nu folosesc transportul local, ci autobuzele companiilor. Deci, dacă am pune şi acele cifre la socoteală, probabil am fi undeva în jur de un milion de călătorii făcute cu mijloacele de transport în comun“, a mai spus Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 3 aprilie 2019
o masina electrica mica are emisii de 4000-6000 g CO2 din modul actual de producere al energiei,
la autobuz nici nu indraznesc sa calculez....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.