ACTUALITATE 18 aprilie 2024

Primăria Sfântu Gheorghe va relua licitaţia pentru finalizarea Design Bank

de Agerpres | 1799 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va organiza o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la viitorul Centru de Design, Inovare şi Start-up - Design Bank, sistate în urmă cu aproape de trei ani.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, a declarat, pentru AGERPRES, că acestea au fost oprite pentru efectuarea unei expertize tehnice a clădirii, în urma reclamaţiilor primite din partea locatarilor blocului situat deasupra fostului sediu al Băncii Naţionale Române, unde va fi amenajat Design Bank.

„La Design Bank, în urmă cu vreo trei ani a fost acea problemă sesizată de locatari şi, credem noi, că puţin pripit au fost oprite lucrările. S-a făcut o expertiză şi în urma expertizei nu s-a constatat mare lucru, dar, totuşi, au urmat nişte refaceri în proiect. Acum încă nu e verificat în întregime ce a lucrat proiectantul, dar aşa am înţeles de la colegii de la Investiţii că zilele acestea se va termina şi se va relicita lucrarea”, a declarat Tóth-Birtan Csaba.

Contractul dintre municipalitate şi fostul constructor a fost reziliat, deoarece preţurile materialelor au crescut în perioada în care lucrările au fost sistate, iar părţile nu au ajuns la o înţelegere privind actualizarea acestora.

Viitorul Centru de Design, Inovare şi Start-up, pe care municipalitatea preconiza să îl finalizeze în 2022, îşi propune să sprijine dezvoltarea sectorului IT şi a domeniilor creative, dar şi să încurajeze reîntoarcerea pe meleagurile natale a tinerilor plecaţi la studii în ţară sau peste hotare. Conform proiectului, acesta va avea, printre altele, birouri, o sală de conferinţe multifuncţională, o cafenea, o sală de expoziţii şi spaţii de relaxare.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.