ACTUALITATE 15 ianuarie 2010

Primăria Sfântu-Gheorghe trebuie să desfiinţeze din posturi

de Covasna Media | 934 vizualizări
Conform proiectului de lege, 10 posturi urmează a fi desfiinţate 15ian2010-primarieProiectul de Lege privind normativele de personal pentru unitaţile administrativ teritoriale şi instituţiile publice din subordinea acestora naşte deja proteste şi luări de poziţii, deoarece ameninţă posturile din administraţie şi, implicit, locurile de muncă ale mai multor persoane. În conformitate cu proiectul de lege, Primăria Sfântu-Gheorghe ar trebui să-şi reducă numărul de angajaţi de la 138 la 128, zece posturi urmând a fi desfiinţate. Primarul Antal Árpád a declarat că se lucrează deja asupra acestor aspecte, Primăria Sfântu-Gheorghe putând fi considerată un caz „fericit”, dacă se poate spune aşa, deoarece are câteva posturi oricum neocupate.

Conform proiectului de lege, 10 posturi urmează a fi desfiinţate

15ian2010-primarieProiectul de Lege privind normativele de personal pentru unitaţile administrativ teritoriale şi instituţiile publice din subordinea acestora naşte deja proteste şi luări de poziţii, deoarece ameninţă posturile din administraţie şi, implicit, locurile de muncă ale mai multor persoane.

În conformitate cu proiectul de lege, Primăria Sfântu-Gheorghe ar trebui să-şi reducă numărul de angajaţi de la 138 la 128, zece posturi urmând a fi desfiinţate. Primarul Antal Árpád a declarat că se lucrează deja asupra acestor aspecte, Primăria Sfântu-Gheorghe putând fi considerată un caz „fericit”, dacă se poate spune aşa, deoarece are câteva posturi oricum neocupate.

„Acum facem analize asupra acestor aspecte, ceea ce implică fiecare compartiment. Avem posibilitatea de a desfiinţa din posturile neocupate, dar, din păcate, va trebui să facem şi anumite concedieri”, a precizat primarul.

Sindicatul caută soluţii

Liderul sindicatului Nova Vita, care­i reprezintă pe funcţionarii din Primăria Sfântu-Gheorghe şi alte primării din judeţ, Ferencz Tibor, a declarat că discuţiile asupra modului în care se va reacţiona la proiectul de lege ce prevede desfiinţările de posturi din administraţie au loc, la nivelul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) în aceste zile, la Cluj Napoca.

„Nu suntem de acord cu acest proiect de lege, deoarece nu a fost discutat cu FNSA ci doar cu Asociaţia Primarilor. Acum căutăm soluţii de întâmpinare a acestui proiect de lege, să vedem ce se mai poate face”, a declarat Ferenc Tibor, adăugând că un rezultat final al discuţiilor din cadrul FNSA va exista la începutul săptămânii viitoare.

Primarul Antal, acuzat de răzbunări politice ce implică funcţionarii

Viceprimarul demis al PCM, Bálint József, consideră că primarul Antal Árpád se va folosi de proiectul de lege referitor la reducerea posturilor şi a personalului din administraţie pentru a face „concedieri pe criterii politice”.

„Cu această ocazie, se poate face şi eliminarea tuturor celor care nu sunt pe placul UDMR. Prin urmare, pot urma foştii mei subalterni din Primăria Sfântu-Gheorghe, cei care s-au conformat regulilor normale, au lucrat serios şi bine în cadrul instituţiei, dar având în vedere că nu s-au uitat urât la mine, ca viceprimar, sunt în situaţia de a fi eliminaţi. Eliminările se vor face pe criterii politice”, a declarat Bálint József, care spune că are temeri de iscare a unei „vendete politice” prin care să fie scoşi din sistem oamenii cu care a lucrat. În aceste condiţii, Bálint a dat asigurări că PCM va reacţiona prin anumite forme de protest.

Angajări pe criterii politice?

Referitor la cele spuse de fostul viceprimar PCM, primarul Antal Árpád a declarat că acestea sunt afirmaţii grave, deoarece din ele se poate deduce că angajările în cadrul Primăriei au fost făcute pe criterii politice.

„Eu nu ştiam că s-au angajat oameni pe criterii politice în Primărie, dar dacă domnul Bálint spune asta, voi analiza acest aspect, pentru că e grav. Eu sigur nu am făcut angajări pe criterii politice, dacă dumnealui a făcut acest lucru, trebuie să şi-l asume”, a declarat Antal Árpád, adăugând că prin acest atac, Bálint József şi-a întins singur, de fapt, o capcană.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
radu, 19 ianuarie 2010
Sunt de acord cu ce spune DL Ciobanu,din pacate nu se face altceva decat sa mareasca nr. somerilor si asa scade puterea de cumparare care nu stiu cum ajuta la criza asta.Pacat ca nu se uita acolo unde citeste integral
MGM, 16 ianuarie 2010
Cum sa faci bani multi repede, usor si legal cea mai noua metoda de a face bani pentru romani!BANI DE BUZUNAR PE TIMP DE CRIZA !!! Bani rapid si sigur pe internet. Testat! Eu am facut 3000.00 de lei citeste integral
pita-gora, 16 ianuarie 2010
La un orasel a carui populatie ar incapea comod pe un stadion mijlociu si avand doar 2-3 linii de autobuze din ore-in-ore,incremenit in stagnare si condamnat sa suporte administratii una mai citeste integral
coverdale, 16 ianuarie 2010
Dar tu pe ce criterii esti in fruntea primariei bai Antal Arpad? Te pomeni ca pe criterii de competenta si n-am aflat noi inca!
Livia, 15 ianuarie 2010
nu'mi place sa fiu cinica, insa din pacate masura mi se pare indreptatita(LA NIVEL NATIONAL) pentru ca birocratia incetineste evolutia atat economic, cat si legislativ. :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.