ACTUALITATE 25 aprilie 2019

Primăria Sfântu Gheorghe subvenţionează asociaţiile de proprietari pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi

de Agerpres | 737 vizualizări

Asociaţiile de proprietari din Sfântu Gheorghe pot accesa, până la sfârşitul acestei luni, Programul de înfrumuseţare a spaţiilor verzi, iniţiat de Primăria municipiului, care subvenţionează 80% din valoarea cheltuielilor.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că cererile mai pot fi depuse până pe 30 aprilie, precizând că stocurile de puieţi ornamentali, arbuşti şi gard viu alocate pentru acest an au fost deja epuizate.

Primăria Sfântu Gheorghe a iniţiat în 2012 acest program multianual pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi, prin intermediul căruia acordă  asociaţiilor de proprietari diverse materiale, cum ar fi mobilier stradal, arbuşti ornamentali şi flori în valoare totală de maximum 1.500 de lei/scară de bloc.

În cadrul programului, asociaţiile de proprietari mai pot solicita puieţi de pomi, gard viu, seminţe pentru gazon, gărduleţe de protecţie şi pământ fertil pentru zonele verzi.

Contribuţia proprie a asociaţiilor este de 20% din valoarea totală a materialelor solicitate, urmând ca restul de 80% să fie cofinanţat din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Autorităţile locale au subliniat că, potrivit legii, întreţinerea spaţiilor verzi din jurul blocurilor şi caselor aparţine rezidenţilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.