ACTUALITATE 1 iunie 2016

Primăria Sfântu Gheorghe sprijină înfiinţarea unei Universităţi de Arte în municipiu

de Agerpres | 232 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat miercuri că sprijină înfiinţarea unei Universităţi de Arte, care să completeze oferta educaţională şi „profilul cultural“ al oraşului.

Viitoarea universitate ar urma să funcţioneze într-o clădire monument istoric, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Covasna, ce găzduieşte în prezent spitalul de boli contagioase. Intenţia autorităţilor locale este de a atrage fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii, iar spitalul să fie mutat într-un alt imobil, unde pacienţii să beneficieze de condiţii mai bune.

„Considerăm că profilul cultural al oraşului necesită un plus în acest sens (...) Cred că e vital pentru municipiul Sfântu Gheorghe, având în vedere profilul cultural pe care l-am construit în ultimii 10-15 ani. Sunt mulţi studenţi care pleacă în altă parte la studii, iar de acolo pleacă spre Budapesta şi mai departe, iar interesul nostru este să vină spre Sfântu Gheorghe, nu să plece spre Occident“, a declarat Antal Arpad.

El a menţionat că demersurile pentru înfiinţarea universităţii sunt la început şi nu poate indica un termen până la care proiectul se va materializa.

Uto Gusztav, lector la Universitatea Creştină Partium din Oradea, unul dintre iniţiatorii acestui proiect, a declarat că universitatea va putea fi frecventată de studenţi de toate etniile şi va avea secţii de grafică, pictură şi sculptură, arhitectură şi peisagistică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 2 iunie 2016
O Universitate de arta care sa dea absolventi numai buni de vanzatori la Kaufland si Billa si Lidl!!! Creati locuri de munca productive, alea sunt necesare ca sa creasca salariile, veniturile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.