ACTUALITATE 1 februarie 2019

Primăria Sfântu Gheorghe, singura din judeţ care nu a soluţionat cererile pe Legea 10

de Agerpres | 786 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe este singura din judeţul Covasna care nu a soluţionat cererile depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate, iar conducerea Prefecturii spune că va lua măsuri.

Potrivit unui bilanţ al Prefecturii Covasna, prezentat joi în cadrul Colegiului prefectural, în luna noiembrie 2018 figurau ca nesoluţionate, la nivelul judeţului, un număr de 481 de notificări pe Legea 10, toate fiind înregistrate la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

Prefectul Sebastian Cucu a apreciat că numărul este foarte mare, amintind, totodată, că deşi primarul a mai fost amendat în urmă cu câţiva ani pentru nesoluţionare la termen a cererilor, lucrurile tot nu s-au mişcat.

„La Sfântu Gheorghe stăm rău, sunt un număr mare de notificări. În urmă cu câtva timp am aplicat o sancţiune (...), dar rezultatele tot nu se văd. (...) Primăria Sfântu Gheorghe a invocat tot felul de argumente, că nu sunt oameni, că nu sunt corect plătiţi. Începând cu 2017 s-au reglementat aceste lucruri, dar văd că sunt în continuare un număr substanţial de notificări, ceea ce ne dă de gândit şi ne pune în situaţia să luăm măsuri pe viitor”, a spus prefectul Sebastian Cucu, în cadrul şedinţei.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a fost amendat în anul 2015 cu suma de 10.000 de lei pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate.

La acea vreme, prefectul Sebastian Cucu precizase că aceasta a fost aplicată în urma unui control solicitat Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) care a vizat stadiul aplicării Legii 10.

Primarul Antal Arpad a contestat sancţiunea în contencios administrativ, invocând, printre altele, atât faptul că primarii nu au atribuţii directe în aplicarea acestei legi, cât şi lipsa personalului specializat, însă a pierdut procesul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.