ACTUALITATE 2 noiembrie 2021

Primăria Sfântu Gheorghe deschide un birou pentru tineret

de Agerpres | 900 vizualizări

Un birou pentru tineret, care va funcţiona în subordinea autorităţilor locale şi va avea rolul de a organiza acţiuni şi programe destinate acestora, se va deschide marţi la Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, ideea înfiinţării acestui birou s-a conturat în urma unei consultări publice avute cu tinerii din municipiu şi se va ocupa, printre altele, de promovarea programelor de mobilitate Erasmus, va menţine legătura cu Parlamentul Tinerilor şi va coordona programul de internship derulat de Primăria Sfântu Gheorghe.

Biroul va funcţiona într-o clădire aflată la colţul străzii Martinovics Ignac, în vecinătatea Cinematografului Arta şi Teatrului „Andrei Mureşanu”.

„Anul acesta a avut loc o primă rundă de consultări privind tineretul, cu un total de 1.113 persoane care au completat chestionarul online şi au participat la 5 grupuri de discuţii. Principalele probleme identificate în timpul consultării au fost locurile de muncă, transportul, locuinţele şi divertismentul. Pentru a aborda problemele identificate, au fost lansate noi programe, cum ar fi un sistem de subvenţionare a chiriei, un program de învăţare a limbii celeilalte comunităţi şi crearea unui Birou pentru tineret (...) Pe 2 noiembrie, Biroul pentru Tineret îşi va începe activitatea la sediul de la intersecţia străzilor Korosi Csoma Sandor şi Martinovics, reprezentând tinerii din oraş şi ajutându-i în relaţia cu administraţia, dar şi cu informaţii şi programe. Deschiderea biroului este un punct zero, de unde vor fi lansate şi implementate toate programele de tineret”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

Parlamentul Tinerilor va fi înfiinţat în cursul acestui an şi va avea scopul de a consolida şi dezvolta reţeaua de tineri din Sfântu Gheorghe, de a crea o strategie de tineret şi de a-i implica mai mult în viaţa comunităţii.

Printre planurile autorităţilor locale se mai numără reproiectarea şi relansarea platformei online Sepsinet, realizată printr-un program internaţional de gestionare a migraţiei tinerilor, care prezintă poveştile de succes ale tinerilor întorşi acasă din străinătate, precum şi informaţii, pentru cei de peste hotare, despre viaţa comunităţii şi proiectele municipalităţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.