ACTUALITATE 10 martie 2021

Primăria Sfântu Gheorghe caută un nou administrator pentru Parcul Industrial de la Câmpu Frumos

de Agerpres | 2173 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe caută un nou administrator pentru Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, postul fiind vacant de la finalul anului trecut, când fostul administrator a fost ales deputat în Parlamentul României.

Autorităţile locale au anunţat pe pagina de internet a Primăriei demararea procesului de recrutare şi selecţie a candidaţilor, cei interesaţi putând depune dosarele până în data de 6 aprilie a.c.

Printre condiţiile de participare la concurs se numără absolvirea unei instituţii de învăţământ superior acreditate şi deţinerea unei diplome de licenţă, cunoaşterea limbii române (scris şi vorbit), deţinerea cetăţeniei române sau cetăţenia altor state UE, domiciliul în România, experienţă profesională în domeniul de activitate al societăţii sau în domenii conexe relevante şi experienţă managerială într-o poziţie de conducere.

Candidaţii declaraţi admişi la etapa de selecţie a dosarelor vor fi evaluaţi în cadrul unui interviu.

Funcţia de administrator al Parcului Industrial de la Câmpu Frumos a fost ocupată din noiembrie 2018 şi până în decembrie 2020 de Miklos Zoltan, care în urma alegerilor parlamentare de anul trecut a fost ales deputat pe listele UDMR Covasna.

Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, amenajat în locul unui fost IAS aflat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, a fost inaugurat în anul 2016, fiind realizat de autorităţile locale printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit autorităţilor locale, facilităţile oferite sunt mai avantajoase decât în alte parcuri industriale din zonă, rezidenţii fiind scutiţi de plata impozitului pe terenuri şi clădiri, pe taxele pe autorizări şi de eliberare de certificate, iar după cinci ani pot cumpăra terenul concesionat.

„Merită să investeşti la Sfântu Gheorghe pentru că oraşul are o cultură industrială dezvoltată şi pentru că persoanele care stau în această zonă sunt disciplinate din punctul de vedere al muncii. Pe de altă parte, Sfântu Gheorghe este situat bine din punct de vedere geografic, în interiorul ţării. Fiind în inima ţării, parcul industrial se află lângă viitorul drum ocolitor al municipiului Sfântu Gheorghe, se află la 35 de kilometri de viitorul Aeroport Internaţional de la Ghimbav şi se află foarte aproape de autostrăzile care se vor construi, vorbim de autostrada Braşov-Bacău şi cea care o să conecteze Sibiul de Braşov. Deci, poziţionarea geografică a municipiului Sfântu Gheorghe este una ideală şi cred că toate aceste elemente coroborate pot fi atractive pentru investitori în vederea luării unei decizii de a investi în oraşul nostru. Ca să nu mai vorbim că avem şi facilităţi care fac ca acest parc să fie unul atractiv pentru investitori“, a declarat, pentru AGERPRES, fostul administrator al parcului, deputatul Miklos Zoltan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.