ACTUALITATE 10 noiembrie 2016

Primăria Sfântu Gheorghe caută investitori pentru reabilitarea şi administrarea hotelului Bodoc

de Agerpres | 934 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat oficial o invitaţie publică potenţialilor investitori interesaţi să reabiliteze şi să administreze hotelul Bodoc din centrul municipiului, aflat în proprietatea Consiliului Local.

Primarul Antal Arpad a declarat joi că autorităţile locale sunt deschise pentru realizarea unui parteneriat public-privat, în vederea repunerii în funcţiune a acestei clădiri cu zece etaje, care nu mai funcţionează de aproape un deceniu.

El a mai spus că investitorii interesaţi îşi pot exprima intenţia de colaborare până pe data de 30 noiembrie. „După această dată se vor purta negocieri. Mi-aş dori foarte mult să găsim un partener privat care va investi şi care apoi se va ocupa de partea de funcţionare. Nu vreau ca Primăria să fie cea care gestionează un hotel, avem destule de gestionat în oraş, doar asta ne mai lipseşte”, a declarat primarul Antal Arpad.

Autorităţile locale ar dori ca hotelul cu zece etaje să fie transformat într-un centru cultural, de afaceri şi spa.

Municipiul Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul în urmă cu aproape doi ani cu suma de 745.000 de euro de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement ‘Oltul’ scoase la privatizare.

Hotelul Bodoc a intrat în anul 2007 în modernizare, intenţia proprietarului fiind de a ridica hotelul la nivel de patru stele, de a construi o piscină şi mai multe săli de conferinţe, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar de atunci clădirea a rămas în paragină.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.