ACTUALITATE 9 martie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe aşteaptă nominalizări pentru titlul „Pro Urbe”

de Agerpres | 916 vizualizări

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe aşteaptă nominalizări pentru premiul „Pro Urbe”, cea mai înaltă distincţie instituită de autorităţile locale în scopul recompensării morale a persoanelor care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţilor locale sau a prestigiului localităţii.

Premiul, instituit în anul 1997, se acordă în fiecare an, în luna aprilie, cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe, unei persoane care a împlinit vârsta de 70 de ani.

„În fiecare an, începând din 1997, Consiliul Local Sfântu Gheorghe acordă Premiul Pro Urbe unor personalităţi marcante care şi-au slujit oraşul şi comunitatea prin cunoştinţele şi munca lor. În acest sens, autorităţile locale aşteaptă propuneri pentru Premiul Pro Urbe 2022 pentru o persoană remarcabilă care a contribuit în mod dezinteresat la viaţa oraşului şi a comunităţii. Titlul de onoare poate fi acordat unei persoane care a împlinit vârsta de 70 de ani şi care a contribuit la creşterea renumelui municipiului Sfântu Gheorghe la nivel judeţean, naţional sau internaţional prin realizările şi activitatea sa remarcabilă, 'fără bani sau aplauze', indiferent de naţionalitate, cetăţenie, domiciliu, sex, apartenenţă religioasă sau politică”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Nominalizările pot fi depuse personal la sediul Primăriei până în data de 16 martie, ora 16,00, sau pot fi trimise prin e-mail la adresa zoltan.vnagy@sepsi.ro până la data de 15 martie, ora 23,59.

Şi Primăria municipiului Târgu Secuiesc, care a reluat acordarea premiilor Pro Urbe în anul 2018, după o pauză de 20 de ani, a anunţat la finele lunii februarie că aşteaptă, până pe data de 16 martie, nominalizări pentru premiul „Pro Urbe”.

„Premiul Pro Urbe este a doua cea mai importantă distincţie pe care Consiliul Local din Târgu Secuiesc o poate decerna unei persoane care o merită. Poate primi premiu Pro Urbe oricare persoană din Târgu Secuiesc sau care trăieşte în Târgu Secuiesc, care prin activitatea sa a contribuit la mărirea renumelui oraşului, ale cărui fapte sunt proeminente şi a împlinit vârsta de 70 de ani. Premiul Pro Urbe poate fi acordat doar unei persoane care este în viaţă”, precizează reprezentanţii Primăriei, într-o postare pe pagina de internet.

Distincţia va fi înmânată persoanei desemnate de către primarul municipiului Târgu Secuiesc, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.