ACTUALITATE 27 aprilie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe ar putea acorda vouchere pentru achiziţionarea de biciclete

de Agerpres | 692 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe ia în calcul posibilitatea de a acorda vouchere cetăţenilor care doresc să achiziţioneze biciclete, în cadrul unui program ce are ca scop decongestionarea traficului rutier şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Primarul Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în bugetul din acest an a fost prevăzută suma de 200.000 de lei pentru dezvoltarea infrastructurii destinate cicliştilor, precum şi pentru susţinerea acţiunilor de promovare a mersului pe două roţi.

„Posibilitate există, noi avem în acest moment, în buget, 200.000 de lei pentru sprijinirea activităţilor cu bicicletele. Am avut întâlniri cu reprezentanţii bicicliştilor şi, împreună, vom elabora şi vom decide pe ce vom cheltui această sumă (...) În perioada următoare, vom realiza tot ce înseamnă lucrări de marcaje în oraş, inclusiv pe pistele pentru biciclete“, a declarat Antal Arpad.

Acesta a mai spus că este un susţinător activ al mersului cu bicicleta, luând parte, de câte ori a avut posibilitatea, la acţiunile organizate de comunitatea bicicliştilor, inclusiv la prima ediţie a campaniei „Cycle to work“, lansată anul trecut, de un grup de tineri din Sfântu Gheorghe, care şi-au propus să determine cât mai multe persoane să renunţe la maşină pentru a se deplasa la serviciu.

Lansarea celei de-a doua ediţii a campaniei „Cycle to Work“ va avea loc pe 2 mai, la ora 7,30, în Piaţa centrală din municipiul Sfântu Gheorghe.

„Anul trecut, am avut reacţii foarte pozitive (...) După calculele noastre, cel puţin 150 de oameni au început să folosească bicicletele în mod curent în urma acţiunii noastre, pe lângă cei care şi până atunci foloseau în mod frecvent acest mijloc de deplasare. Ţinta noastră este ca tot mai mulţi oameni să meargă cu bicicleta la serviciu şi să încercăm să fluentizăm traficul rutier, pentru că, acum, între 7,50 şi 8,10 dimineaţa, este un trafic infernal în Sfântu Gheorghe, aproape ca în Bucureşti, ceea ce nu este normal pentru un orăşel mic“, a declarat pentru AGERPRES Kiss Bence, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.