ACTUALITATE 8 ianuarie 2017

Primăria Sfântu Gheorghe a încheiat seria „anilor tematici” și va continua cu proiectele culturale din portofoliu

de Agerpres | 371 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a încheiat seria a patru „ani tematici” ce au avut ca scop creșterea vitalității culturale a orașului și se va axa în următorii ani pe proiectele culturale din portofoliu.

Potrivit reprezentanților instituției, programul cultural multianual inițiat de Primăria Sfântu Gheorghe, care a debutat în 2013 cu „Anul sunetului și al cuvântului”, a continuat în 2014 și 2015 cu „Anul jocului” și „Anul tradițiilor” și s-a încheiat în 2016 cu „Anul imaginii”, a generat numeroase idei și proiecte culturale care vor fi puse în practică începând cu 2017.

„În opinia noastră, cei patru ani pot fi considerați un succes. Se vede și se simte considerabil diferența dinainte și după programele demarate în anii tematici și credem că am ajuns la un alt nivel de pregătire în ce privește organizarea evenimentelor culturale. Aceste programe au contribuit la vitalitatea culturală care se simte în Sfântu Gheorghe, am primit aprecieri și din afara orașului și credem că, până la urmă, am reușit să atingem, cel puțin, parțial acele scopuri cu care am pornit la drum și anume să facem mai cunoscut orașul prin intermediul culturii și evenimentelor culturale, dar și prin promovarea artiștilor locali și, totodată, prin prezentarea tendințelor internaționale aici, la Sfântu Gheorghe’, a declarat Knop Ildikó, reprezentanta Casei de Cultură Municipale „Kónya Ádám” din Sfântu Gheorghe.

Potrivit acesteia, intenția autorităților locale este de a implementa și o parte dintre proiectele inițiate în urmă cu doi ani în contextul pregătirii candidaturii municipiului Sfântu Gheorghe pentru titlul „Capitala culturală europeană 2021”.

„Chiar dacă nu am reușit să obținem acest titlu, credem că acele eforturi care s-au depus pentru realizarea candidaturii în sine nu au fost în zadar și încercăm, odată cu încheierea anilor tematici, să ne concentrăm asupra portofoliului de proiecte realizate în acest scop, să le pregătim și să derulăm cât mai multe dintre acestea”, a mai spus Knop Ildikó.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.